Banc d’innovacions en acció social

App&Town Compagnon, persones amb discapacitat viatgen autònomament en transport públic
AMPANS i Mass Factory

L’empresa tecnològica Mass Factory en col.laboració amb la Fundació AMPANS i la Fundació Sant Pere Claver ha desenvolupat App&Town Compagnon, un Sistema de Transport Assistit per a persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental o disfuncions de la memòria, que permet fer desplaçaments en transport públic d’una manera segura, a través d’un guiatge precís proporcionat per una aplicació mòbil i un continu monitoratge de l’usuari mitjançant una Web App allotjada al núvol. App&Town Compagnon compleix el Concepte Smart City de millora de vida del ciutadà gràcies a la utilització de la tecnologia.

App&Town Compagnon és un Sistema de Transport Assistit personalitzat que s’adapta a les capacitats de cada usuari. El Sistema inclou: planificació de rutes, guiatge i monitoratge remot. App&Town Compagnon és una eina que millora la inclusió social, la mobilitat i l’autoestima de llur usuaris.

El 2018 App&Town Compagnon ha rebut el premi “Innovació tecnològica amb fins humanitaris” de la Creu Roja.

Foto: Unsplash

Tipus d’activitat:

Projecte pilot

Localització:

Comarca del Bages, Barcelona, Madrid (Espanya); Laval i Longueuil (Canadà)

Col·laboradors / Finançadors:

Fundació Sant Pere Claver, Fundació ONCE, STL, Smart Columbus

Gènesi:

Mass Factory, spin-off de la “Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)”, neix l’any 2012 com a continuació d’un projecte final de carrera de vuit estudiants d’Enginyeria Informàtica dirigit pel Dr. Jordi Roig. El resultat del projecte, l’aplicació mòbil “OnTheBus”, actualment “App&Town Going with you”, es va convertir en el primer producte de l’empresa.

“OnTheBus”, era una App gratuïta disponible en Android per a la planificació de rutes urbanes a peu i/o autobús amb dues característiques diferenciadores:
– Disseny Universal que facilita el seu ús a la majoria de la població
– Algorisme de navegació tan precís que permet el guiatge de persones amb discapacitat visual

Nivell d’implantació:

– A la Comarca del Bages té 17 usuaris amb discapacitat intel·lectual
– A Barcelona té més de 50 usuaris amb discapacitat intel·lectual, discapacitat visual, trastorn mental i gent gran amb disfuncions de memòria
– A Madrid té 10 usuaris amb Síndrome de Down
– A Canadà té 50 usuaris a Laval i 20 a Longueil, tots ells amb discapacitat intel·lectual i trastorn generalitzat de desenvolupament

Pin It on Pinterest

Comparteix