Banc d’innovacions

CIRCLES, grups de teràpia psico-social en línia entre persones que pateixen situacions similars 

CIRCLES, San Francisco (Estats Units)

Aplicació que ofereix grups de suport en línia per ajudar les persones que lluiten amb problemes de salut mental i emocional.

Mitjançant l’ús de la tecnologia d’intel·ligència artificial, Circles fa als usuaris una sèrie de preguntes que els permet relacionar-los de forma automatitzada amb grups d’altres persones que estan passant per problemes semblants a la vida: problemes de personalitat o salut mental, la pèrdua sobtada d’un familiar, una situació de violència masclista, cura permanent d’una persona amb dependència, dificultats amb la criança dels fills, la ruptura de la parella, etc. Dins aquests grups, formats per vuit persones, s’assigna un facilitador professional per ajudar els participants a compartir la seva situació.

L’objectiu és aconseguir que els participants comparteixin les seves històries i que es generi un espai de conversa i trobada estable entre ells que els permeti donar-se suport mutu a partir de les situacions semblants que han patit.

Durant la pandèmia Covid-19, que va paralitzar la capacitat de les persones per connectar-se amb els altres, Circles va oferir l’oportunitat de trobar alleugeriment i ànim mutu a milers de persones.

Circles és un servei privat de pagament. La primera setmana de teràpia grupal és gratuïta, i per a les següents cal abonar uns 26€ per setmana.

Imatge extreta d’Unsplash.

Tipus d’activitat

Organització innovadora

Localització:

San Francisco (Estats Units)

Col·laboradors / Finançadors:

Gènesi:

El creador d’aquest servei en línia, Irad Eichler, va perdre la seva mare a causa del càncer. Segons explica, notava que sa mare se sentia més “viva i feliç” quan mantenia converses amb iguals, és a dir, amb altres persones que patien la mateixa malaltia que ella, que quan les tenia amb el seu fill. En aquell moment, la ment d’Eichler va fer un clic i va decidir impulsar-hi Circles.

Segons Gigi Levy-Weiss, soci general del grup inversor NFX, “la salut mental i el benestar emocional són crítics, però abans de Circles la majoria de la gent no podia accedir a opcions d’assistència que els funcionés. En combinar una tecnologia realment innovadora amb un model basat en la investigació, Circles resol aquest problema”.

Segons Eichler, “Circles és un moviment. No és només una startup. Som una iniciativa que canviarà el món i farà que sigui un lloc millor per a les persones que passen dificultats”.

Eichler va guanyar el Premi Project Zero de les Nacions Unides per a empreses socials d’impacte el 2017 i va ser nomenat Emprenedor Social de l’Any pel World Economic Forum.

Nivell d’implantació:

Actualment Circles dinamitza milers de grups als Estats Units. El 2020 va oferir 100.000 hores de suport psicosocial a les persones usuàries. Una enquesta realitzada per Circles va determinar que el 70% dels participants se senten recolzats al final d’una sessió; el 77% sent satisfacció per les reunions setmanals; i el 86% diuen que la seva interacció en grup els fa sentir millor. Circles està en procés de creixement, havent recaptat 8 milions de dòlars mitjançant una ronda de finançament inicial, el juliol de 2021. Amb aquest nou finançament, Circles té previst ampliar els seus serveis a persones que pateixen altres reptes, així com donar suport a cuidadors, mares solteres, persones LGTBI i molt més. La companyia també té previst fer créixer el vostre equip d’enginyeria per millorar la tecnologia existent.

Pin It on Pinterest

Comparteix