Banc d’innovacions en acció social

Gillie.AI, intel·ligència artificial per millorar la cura de persones dependents
Gillie.AI

Servei en el núvol que, gràcies a la tecnologia Gillie.AI, analitza les dades mèdiques i de benestar de les persones amb necessitats de cura de llarga durada, per a convertir-les en informació pràctica i personalitzar la seva atenció.

La intel·ligència artificial permet als qui tenen cura de persones dependents fer un seguiment constant del seu benestar físic i mental a través d’una plataforma que monitoritza l’estat dels pacients de forma remota.

El software de Gillie.AI analitza els informes que els treballadores elaboren quan visiten els pacients i n’extreu conclusions: si hi ha hagut una millora, si la situació del pacient ha empitjorat en un aspecte concret… D’aquesta manera, es poden identificar fàcilment patrons de risc i anticipar urgències.

A més a més, els/les professionals poden ordenar les visites dels pacients segons com de crític sigui el seu estat i rebre notificacions directament als seus smartphones en cas d’emergència.

Imatge extreta de la pàgina web de Gillie.AI

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Finlàndia

Gènesi:

L’objectiu d’aquesta proposta és optimitzar els recursos en l’àmbit de l’atenció a la dependència. L’ús d’un software de seguiment continu permet reduir el temps que s’utilitza per analitzar l’estat de cada persona usuària, alhora que facilita la transferència de coneixement al sector sociosanitari.

Nivell d’implantació:

El maig de 2020, Gillie.AI va arribar a un acord amb la institució sanitària Mehilainenoy, el major proveïdor de salut privat de Finlàndia. El juny del mateix any, va implementar el seu sistema a Hèlsinki, fent-lo arribar a més del 10% de la població del país.

Actualment, aquest nou servei també està en procés d’implantació a Catalunya amb el nom de SACOM10 (Servei d’Acompanyament al Malalt)

Pin It on Pinterest

Comparteix