Banc d’innovacions en acció social

Helpper, persones amb necessitats de suport connecten amb persones disposades a ajudar-les
Helpper

Servei que connecta persones que necessiten algun tipus de suport per a tasques de la seva vida diària (helppies), amb persones properes, del mateix barri o poble, que estan disposades a ajudar-les (helppers).

Helpper és un model que busca la comoditat de totes dues parts, perquè permet als helppers especificar quina és la seva disponibilitat (horaris, tipus de suports que poden oferir, si ho ofereixen de manera gratuïta o remunerada, etc.); i als helppies seleccionar el suport a rebre (quina persona, per a quines necessitats de suport, horari, modalitat o preu, etc.). Helpper ofereix tres modalitats de subscripció: Bàsica, Standard i Premium, per facilitar que cadascú personalitzi el nivell de suports que vol rebre.

Poden accedir al servei persones amb discapacitat, amb malalties cròniques, gent gran, pares i mares que estan molt ocupats i, fins i tot, persones cuidadores que necessiten ajuda en la cura de persones dependents.

El tipus de suports o tasques possibles a oferir/rebre inclou: petites reparacions de la llar; ajuda per als àpats; suport per realitzar tràmits administratius; suport per als desplaçaments i transport; companyia per mitigar contra la soledat; fer de cangur; etc.

El servei es troba disponible en francès i en neerlandès.

Helpper jove ajudant a una dona gran a fer la compra. Extreta de la web de Helpper

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Bèlgica

Col·laboradors / Finançadors:

Mutua Partena, Wheelchairity, mobilant, VZW, onafhankelijk leven, alin vzw, absoluut, Start It, OZ, My Assist, thuiszorg vleminckveld, hoplr, Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, Vlaams & Neutraal Ziekendfonds, Blijf Actief

Gènesi:

Va néixer l’any 2017 per connectar persones que necessiten suports senzills per a tasques diàries, amb persones disposades a ajudar. Helpper dóna un servei complementari a les prestacions i serveis de les Administracions o d’ONG, i aporta un alleujament en determinades necessitats, sigui de forma puntual, freqüent o permanent.

Nivell d’implantació:

Helpper es un servei disponible a sis províncies de Bèlgica. L’any 2020 els seus helppers van proveir més de 350.000 hores d’ajuda, i la plataforma va rebre l’alta de 100 nous helppers cada dia. Actualment agrupa uns 22.000 helppers (persones que ofereixen suport) i 4.500 helppies (persones que reben suport). Helpper ha obtingut diversos reconeixements internacionals, com el de “Startup of the Year 2020” atorgat per The Big Squeeze.

Pin It on Pinterest

Comparteix