Banc d’innovacions en acció social

Reconnect, app professional per assegurar la continuïtat dels itineraris d’inserció social

Groupe SOS

App de treball per a professionals socials, que els ofereix tota la informació que necessiten per donar suport a les persones usuàries: consultar el seu historial, actualitzar la seva situació, enregistrar informes de reunions, programar recordatoris per a pròxims esdeveniments, trobar documents i contactes útils, etc. També permet comunicar als membres d’un equip l’evolució de la situació d’una persona atesa. I, en cas d’una substitució laboral, el/la nou/va professional pot tenir ràpidament una visió general dels tràmits en curs i dels passos següents a realitzar en relació amb cadascun dels usuaris.

A més, permet seguir en temps real el nombre de places disponibles en serveis, allotjaments i activitats, i trobar les persones que les necessiten; i analitzar automàticament estadístiques de dades relacionades amb les persones ateses i amb l’avaluació de l’impacte de la intervenció social.

L’ergonomia de l’aplicació s’ha treballat especialment amb professionals socials i entitats del tercer sector perquè el maneig sigui molt senzill i permeti als/les professionals de concentrar-se en l’acompanyament de les persones ateses. El codisseny amb entitats del tercer sector també li permet aportar solucions adaptades a les especificitats dels programes i serveis del sector. I, a més, la configuració del sistema permet satisfer les necessitats operatives específiques de cada entitat social.

Imatge extreta del portal de Reconnect.

Tipus d’activitat:

Millora instrumental

Localització:

França

Col·laboradors / Finançadors:

Fondation de France, Fondation AFNIC

Gènesi:

Reconnect és una associació sense ànim de lucre creada el 2015 pel grup francès SOS, la missió de la qual és facilitar l’eficàcia dels itineraris d’inserció social i alhora fer més fàcil la feina dels/les professionals socials. Busca apropar l’acció social i la tecnologia digital per impulsar la inclusió social i digital de les poblacions vulnerables.

Reconnect va néixer en constatar que els/les professionals socials han de dedicar una part molt important del seu temps a les gestions documentals i burocràtiques, en detriment de la tasca de suport i acompanyament a la persona. En un primer moment va crear un sistema de caixa forta digital per facilitar la conservació al núvol de la documentació de les persones ateses i la realització de tràmits administratius. I a partir de 2018, els vincles establerts amb professionals socials de centenars d’entitats franceses va portar a Reconnect a desenvolupar la solution pro, per donar resposta a la manca d’eines de monitorització digital a les entitats, i d’eines d’avaluació i producció d’estadístiques objectives de l’activitat.

Nivell d’implantació:

Des de 2015 Reconnect ha permès a més de 30.000 persones a França de millorar la seva situació social. Alhora disposa de 200.000 documents emmagatzemats i més de 450 entitats i 3.000 professionals socials que utilitzen els seus serveis a tot el país.  En 5 anys, Reconnect pretén arribar a 100.000 beneficiaris.

Focus d’innovació:

Pin It on Pinterest

Comparteix