Banc d’innovacions en acció social

Sensorització d’habitatges socials
Cellnex Telecom, Alokabide, m4Social

Projecte d’incorporació de l’internet de les coses a l’àmbit domèstic per tal de millorar l’eficiència energètica en la gestió d’habitatges socials. S’inicia a Catalunya amb un projecte pilot on hi participen les fundacions Família i Benestar Social, Iniciativa Social, Hàbitat3 i Foment de l’habitatge social, amb el suport de Cellnex Telecom i del programa m4Social de la Taula del Tercer Sector. Posteriorment s’estén al País Basc, mitjançant un encàrrec de la societat pública Alokabide per sensoritzar habitatges públics de lloguer social situats al barri de Zabalgana de Vitoria-Gasteiz.

Els sensors instal·lats són: consum d’aigua, consum elèctric, consum de gas, temperatura i humitat de l’habitatge. Les dades s’emmagatzemen en una plataforma digital securitzada que l’empresa posa a disposició de les organitzacions participants. Mitjançant un software aquestes institucions que gestionen parcs d’habitatges socials poden veure en un panell de control tota la informació dels seus habitatges.

Foto: Unsplash

Tipus d’activitat:

Projecte pilot

Localització:

Barcelona, Vitoria-Gasteiz

Col·laboradors / Finançadors:

Fundacions Família i Benestar Social, Iniciativa Social, Hàbitat3 i Foment de l’habitatge social

Gènesi:

En un primer moment el projecte neix sota l’impuls del programa m4Social de la Taula del Tercer Sector, i es concreta el 18 de desembre de 2017 mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre Cellnex Telecom i les 4 fundacions participants en el projecte pilot. Posteriorment, el 10 gener de 2019, el Govern Basc, mitjançant la seva societat pública Alokabide, adjudica a Cellnex un projecte semblant de sensorització.

Nivell d’implantació:

A Catalunya l’any 2018 Cellnex ha sensoritzat 6 habitatges socials de l’àrea de Barcelona. Al País Basc, el 2019 Cellnex ha rebut l’encàrrec de sensoritzaciò de 114 habitatges públics de lloguer social del barri Zabalgana de Vitoria-Gasteiz.

Pin It on Pinterest

Comparteix