Banc d’innovacions en acció social

Simplon, fer aflorar el talent tecnològic de persones vulnerables
Simplon.co

Simplon és una empresa social i solidaria francesa que actua per transformar el sector digital en un sector més inclusiu, per mitjà de la descoberta del talent amagat existent entre persones de grups socials molt vulnerables i la seva formació professional perquè puguin trobar una ocupació qualificada en aquest sector.

Des de la seva fundació el 2013, Simplon ha format en tecnologies digitals, gratuïtament, més de 5.600 persones d’aquest perfil, principalment refugiats, adolescents en risc d’exclusió i aturats de llarga durada. Aquestes persones amb talent tecnològic, però que restava amagat o mai no havien tingut l’oportunitat de desenvolupar, han après a desenvolupar les seves capacitats i habilitats en aquest camp, per poder treballar en el sector: programació d’aplicacions mòbils i pàgines web, gestionar projectes digitals, emprendre projectes innovadors o ser formadors en tecnologia.

Foto: Simplon.co

Tipus d’activitat:

Organització innovadora

Localització:

Montreuil, França

Col·laboradors / Finançadors:

France Active, Caisse des Dépôts et Consignations, Phitrust, INCO, Aviva, Crédit Coopératif, Amundi i Mirova

Gènesi:

Al 2013, tres joves emprenedors, inspirats pel bootcamps de Silicon Valley, van voler crear una versió inclusiva i gratuïta que incorporés un gran nombre de dones així com persones d’origen social i territorial diferents. Le primeres instal·lacions es van obrir a Montreuil (França) i la primera promoció, que comptava amb 30 alumnes de 17 nacionalitats, va començar l’octubre del mateix any.

Nivell d’implantació:

La xarxa Simplon s’ha estès amb els anys a diverses ciutats franceses. El 2014 va obrir un centre de formació a Romania, i més tard s’ha expandit a Bèlgica, Líban, Costa d’Ivori i Sudàfrica. A Catalunya, el 2019 es va crear Factoria F5, una iniciativa semblant basada en el model francès.

Pin It on Pinterest

Comparteix