Banc d’innovacions en acció social

TripApp, aplicació per a reduir els riscos del consum de drogues

Aplicació per a telèfons mòbils que permet reduir alguns dels perills i dels danys més greus vinculats al consum de drogues. Es basa en oferir informació fiable i objectiva, i en involucrar la comunitat. L’aplicació, d’una banda, recull informació d’una àmplia xarxa europea de laboratoris d’anàlisi de drogues, i alerta en temps real als usuaris sobre la presència en el mercat de partides de droga adulterades, contaminades o perilloses. De l’altra, ofereix als usuaris que utilitzen mètodes colorimètrics senzills per a determinar la puresa de les drogues, que pugin directament a l’aplicació la informació que hagin obtingut. Aquesta segona funcionalitat és particularment útil per a països que no disposen d’una xarxa de laboratoris d’anàlisi pròpia.

L’aplicació també ofereix un mapa per localitzar serveis d’anàlisi de drogues, serveis orientats a la salut sexual, sales de consum de drogues, programes de teràpia de substitució d’opiacis, projectes de salut i festa, i programes d’intercanvi de xeringues i agulles.

Per garantir la total seguretat i privacitat dels usuaris, l’aplicació no emmagatzema cap tipus de dades personals, ni d’ubicació, ni de metadades d’imatges.

L’aplicació s’ha desenvolupat per a Android en 15 llengües diferents. Es preveu que l’aplicació per al sistema operatiu iOS estigui disponible en breu.

Unsplash

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Setze Països europeus

Col·laboradors / Finançadors:

Programa Erasmus+, Insight Centre for Data Analytics of the National University of Ireland, Galway.

Gènesi:

Amb els sistemes tradicionals existents per a l’alerta sobre drogues contaminades o adulterades calien mesos perquè la informació sobre les mostres recollides arribés a les agències governamentals i, a través d’elles, als usuaris. TripApp neix amb l’objectiu de superar aquest inconvenient. Amb TripApp ara aquest procés es pot completar en poques hores.

Nivell d’implantació:

Setze països europeus

 

Pin It on Pinterest

Comparteix