Qui som

Entitats patrones

La Fundació iSocial neix el 2018 de la visió i de la voluntat de set fundadors per impulsar la innovació en el sector de l’acció social a Catalunya: l’actual director de la fundació, i sis entitats socials: Ampans, ABD, Support, ATRA, FIBS i JOIA.

Actualment el Patronat de la Fundació està conformat per vuit entitats socials: les sis fundadores, més FCSD i Fundació Resilis que s’incorporen al Patronat l’any 2020.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) és una organització no governamental i sense ànim de lucre que defensa les persones en situació de fragilitat social. Des de fa més de 30 anys, les acompanya en diferents moments de les seves trajectòries vitals, individualment o en grup, i actua en la comunitat. Atén anualment 90.000 persones.
AMPANS és una fundació nascuda al Bages que des del 1965 treballa per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, generant oportunitats que afavoreixin la seva màxima autonomia i inclusió a la societat. Acompanya i dona suport a més de 2.200 persones cada any en serveis d'educació especial, formació, treball, atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, lleure, esport i tutela.
El Grup ATRA és un grup d’entitats sense ànim de lucre que treballen dins del sector dels serveis socials i de la salut. Ofereixen  atenció i tractament a persones amb conducta addictiva, persones amb malaltia mental i persones amb risc d’exclusió social. Més de 29.000 persones han rebut atenció i tractament durant els 30 anys de trajectòria del grup, gràcies al treball d'un gran equip de professionals del camp de la salut i l'educació social.
La Fundació Família i Benestar Social és una entitat privada sense ànim de lucre que des de 1987 treballa per a persones de totes les edats, per tal de fer possible el seu projecte de vida, mitjançant l’accés a un habitatge assequible i la prestació de serveis per a la gent gran. Des de 1993 ha construït més de 3.000 habitatges socials a més de 50 municipis de tot Catalunya.
La Fundació Joia és una entitat sense afany de lucre nascuda fa més de 30 anys que ofereix serveis d’inserció en salut mental a través d’11 serveis ubicats a cinc districtes de la ciutat de Barcelona. Atén anualment prop de 2.000 persones, oferint-los itineraris d’èxit, analitzant les seves capacitats i la seva demanda, i generant oportunitats d’inclusió social a la comunitat, i de treball dins i fora del mercat protegit.
Support-Fundació Tutelar Girona és una entitat privada sense ànim de lucre nascuda el 2003 per donar suport, promocionar, desenvolupar i estendre els drets de les persones amb discapacitat (malaltia mental, deficiències cognitives relacionades amb el procés d’envelliment o discapacitat intel·lectual) al mateix temps que les ajuda al benestar i preservar l’autonomia a través de la protecció legal i el suport social. Gestiona institucions jurídiques de suport (tuteles, curateles i altres) respecte a prop de 1.000 persones de les comarques gironines.
La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) és una organització nascuda l’any 1984 per iniciativa de Montserrat Trueta i altres pares i mares i professionals, amb l’objectiu d’aprofundir sobre la síndrome de Down (SD) a través de la recerca i l’experiència pràctica en els camps de la pedagogia, la psicologia, la medicina i l’àrea social. El caràcter pioner de la Fundació, la constitueix en punt de referència nacional i internacional.
La Fundació Resilis és una entitat gironina nascuda l’any 2006 i que està especialitzada en la gestió i el desenvolupament de projectes, programes i serveis d’atenció a infants i joves en situació d’exclusió, risc o greus dificultats. Actualment compta amb serveis i centres repartits per tot el territori català, i està vinculada al grup Plataforma Educativa.

Pin It on Pinterest