La Fundació

Òrgans de govern

Membres del Patronat i del Consell Social.

Manuel Aguilar Hendrickson

Manuel Aguilar Hendrickson

Membre del Consell Social

Sociòleg. Professor i investigador de polítiques socials i serveis socials a l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona (UB). Assessor del govern espanyol i de governs autonòmics en serveis socials, plans d’inclusió i sistemes de rendes mínimes.

Enric Arqués

Enric Arqués

Vocal del Patronat. Representant de Fundació JOIA

Psicòleg i terapeuta familiar. Codirector de la Fundació JOIA. President del Fòrum d’Iniciatives assistencials i de gestió en Salut Mental i Adiccions de Catalunya. Secretari de l’Associació de lluita contra l’estigma Obertament. Vicepresident de la Fundació Habitat-3. Vocal de la junta de La Unió Catalana d’Hospitals.

Maria Àngels Cabasés

Maria Àngels Cabasés

Membre del Consell Social

Economista. Professora i directora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de Lleida (UdL). Membre del grup de recerca JOVIS.com, on investiga el comportament del mercat laboral juvenil. Secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (2006-2008). Diputada del Parlament de Catalunya (2008-2010).

Montse Cervera

Montse Cervera

Presidenta. Representant de Fundació AMPANS

Llicenciada en Pedagogia, ha treballat en diferents àmbits dels serveis socials on ha exercit diverses responsabilitats, tant en el sector públic com en el sector privat: directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials-ICASS (1999-2003), directora de la unitat socio-sanitària d’Antares Consulting (2007-2016), i responsable d’innovació de la Fundació Ampans (2015-2020).

Ricard Faura

Ricard Faura

Membre del Consell Social

Tecno-antropòleg. Cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. Membre de la Junta Directiva de l’Ateneu Barcelonès. Professor col.laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Josep-Ramon Ferrer

Josep-Ramon Ferrer

Membre del Consell Social

Enginyer, expert en Smart Cities. Director General de Telecomunicacions (2006-2010) i Director General de Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (2010). Director de Smart City de l’Ajuntament de Barcelona (2012-2015).

Assumpció Gonzàlez

Assumpció Gonzàlez

Membre del Consell Social

Infermera. Experta en atenció integrada centrada en les persones i foment de l’autocura. Impulsora dels programes Pacient Expert i Cuidador Expert Catalunya. Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari.

Cristina Laborda

Cristina Laborda

Membre del Consell Social

Doctora en educació. Professora titular del Departament de Pedagogia Aplicada de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en atenció a la diversitat. Membre del Grup de Recerca DO (Diversitat i Orientació).

Jordi Marín

Jordi Marín

Membre del Consell Social

Economista i expert en TIC. Professor i membre del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Impulsor del Tecnocampus de Mataró i de la Fundació TIC Salut Social. President i fundador de Sinergia. Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (2006). Director general de Microsoft a Catalunya (2014-2018).

Jordi Pascual

Jordi Pascual

Vocal del Patronat. Representant de Fund. Resilis.

Educador Social, amb formació en acció social i amb estudis superiors en Direcció i Administració d’Empreses Socials i Cooperatives. Des de 2006, Director General de la xarxa d’organitzacions Plataforma Educativa, que agrupa Fundació Resilis i altres entitats del tercer sector d’atenció i serveis a persones en situació o risc d’exclusió.

Josep Maria Pascual

Josep Maria Pascual

Membre del Consell Social

Llicenciat en Economia, Doctor en Sociologia i Màster en Anàlisi Política. Expert en gobernança i planificació estratègica de ciutats i regions, tema sobre el que ha publicat diversos llibres. Es Director d’Estratègies de Qualitat Urbana, President de la Fundación Ciudadanía y Buen Gobierno, i Coordinador d’AERYC (África-América-Europa de Regiones y Ciudades).

Ismael Peña López

Ismael Peña López

Membre del Consell Social

Director de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment va ser professor de Dret i Ciència Política, i investigador de l’Internet Interdisciplinary Institute i el eLearn Center, a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Director del projecte d’Innovació Oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Pilar Rodríguez

Pilar Rodríguez

Vice-presidenta. Representant d’ABD

Treballadora social experta en gestió de serveis socio-sanitaris, bioètica i drets humans. Directora de la Unitat d’Atenció a l’Usuari d’un hospital de l’ICS durant 14 anys, i des de 2001 Adjunta a Gerència i directora de la Unitat Operativa Socio-sanitària d’ABD (Associació Benestar i Desenvolupament).

Joan-Artur Sales

Joan-Artur Sales

Vocal del Patronat. Representant del Grup ATRA

Psicòleg clínic i comunitari, expert en salut mental comunitària i conductes addictives. Co-director del Grup ATRA. Vicepresident de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques per a Drogodependents de Catalunya.

Josep Maria Solé

Josep Maria Solé

Secretari. Representant de la Fundació SUPPORT-Girona

Advocat. Director de la Fundació Support-Girona. Patró i president del Consell Social de la Fundació Institut Guttman. Vicepresident de la Fundació DRISSA. Vicepresident de la Fundació Campus Arnau d’Escala. Membre de la junta directiva de l’European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD).

Alfons M. Thió

Alfons M. Thió

Vocal del Patronat. Representant Fund. Familia i Benestar Social

Enginyer industrial per la UPC i MED per l’IESE. Amb una llarga experiència en llocs de direcció d’empreses industrials. Des de 2004 és Gerent de la Fundació Família i Benestar Social, entitat dedicada principalment a la promoció i gestió d’habitatges socials.

Katy Trias

Katy Trias

Vocal del Patronat. Representant de Fund. Catalana Síndrome de Down

Diplomada en Magisteri, en Organització i Direcció Empresarial, i en Marketing. Es Directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Toni Vilà

Toni Vilà

Membre del Consell Social

Llicenciat en dret i doctor en pedagogia. Expert en legislació de serveis socials. Ha estat professor de serveis socials a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Girona i ara col.labora com a investigador a l’IGOP-UAB. Membre del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona, del Consell Social de l’Institut Guttmann i del patronat de la Fundación Pilares.

Josep M. Vilalta

Josep M. Vilalta

Membre del Consell Social

Expert en gestió pública, polítiques educatives i gestió de la R+I. Amb 30 anys d’experiència professional en l’àmbit de la gestió pública, on ha ocupat diversos càrrecs i responsabilitats. Actualment és Secretari Executiu de la Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i Director de la Global University Network for Innovation (GUNI). Web: josepmvilalta.com