El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

Publicacions Notícies

El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

,
Reunió inaugural 2a Crida del HISS: Presentació Nidus Desinstitucionalitzacio

El nou pilot aplicarà l’eina NIDUS per acompanyar persones amb trastorns mentals greus en el procés de desinstitucionalització

El projecte NIDUS Desinstitucionalització ha estat seleccionat en la 2a Crida del Hub d’Innovació Social i Salut (HISS), que enguany aborda al repte de Alternatives Comunitàries a la Institucionalització. Aquest projecte constitueix una ampliació de l’aplicació NIDUS, fins ara destinada a persones en situació de precarietat, amb l’objectiu d’adaptar-la a l’àmbit de la salut mental.

El pilot de NIDUS Desinstitucionalització té com a finalitat facilitar els processos individuals de transició a la comunitat i d’enfortiment dels vincles per prevenir, retardar o minimitzar la institucionalització de persones amb trastorns mentals greus, tot promovent la seva autonomia i qualitat de vida sota els estàndards dels “Quality Rights”.

El projecte consistirà en l’ampliació de l’eina Nidus, desenvolupada per iSocial des del 2021 per donar a suport a persones en situació vulnerable. Entre les principals funcionalitats de l’eina digital s’inclouen una Caixa Forta Virtual per a la gestió de documentació personal i una plataforma de comunicació directa amb professionals de referència, que permet un acompanyament continuat i personalitzat. A més, el pilot inclourà una nova funcionalitat Canal 24h que permetrà, mitjançant un senzill qüestionari, conèixer l’estat de salut, de benestar i els possibles riscos de les persones acompanyades.

La 2ª Crida del HISS s’inscriu en el programa Transforma, que té per objectiu suport a projectes innovadors en els àmbits de la salut i l’atenció social amb l’objectiu de fomentar-ne la transformació i l’adaptació als nous temps. El projecte NIDUS Desinstitucionalització ha estat seleccionat juntament amb unes altres nou iniciatives, i rebrà un acompanyament específic durant 10 mesos per al seu desenvolupament i implementació.

Gràcies al suport del HISS, podrem acomplir l’objectiu de NIDUS Desinstitucionalització, és a dir, promoure un model d’atenció centrat en la persona que contribueixi a la seva transició a la comunitat, promovent la seva autonomia i reduint la dependència dels serveis institucionals. Un cop provada la utilitat de l’eina i la seva eficàcia, la previsió és escalar-ne l’ús perquè pugui ser utilitzada per un ampli nombre de persones afectades per processos de desinstitucionalització o en risc d’institucionalització a Catalunya.

El projecte compta també amb la col·laboració de Pere Claver Grup, Sant Joan de Déu, l’Institut Pere Mata, així com de la consultoria Antares Consulting i l’empresa Inqbarna, que s’encarregarà del desenvolupament de l’app.


Actualitat

Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.
Membres de les set entitats sòcies del projecte Solidigital es troben a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia. Fotografia de grup durant les jornades.

Trobada internacional a Tolosa per preparar el llançament de la Soliguia

L’encontre ha permès posar en comú la feina feta fins ara i coordinar la difusió i la gestió de la Soliguia, cercador en línia de serveis socials
Servei d'acompanyament per a usuaris de Nidus

Despleguem un servei d’acompanyament digital a persones usuàries de Nidus 

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
Un grup de persones amb discapacitat intel·lectual, de professionals socials, d'estudiants i de personal investigador treballen conjuntament per desenvolupar solucions als reptes de les persones amb discapacitat en el marc del projecte La Teva Idea és Ciència, liderat per iSocial i la UPC.

La Teva Idea És Ciència: un procés de cocreació per millorar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual

“La Teva Idea És Ciència” ha suposat un treball col·laboratiu entre entitats socials, personal investigador i estudiants per convertir reptes quotidians ens solucions tecnològiques viables.
Notícia Rehab Lab.cat Formació febrer

Neix la xarxa Rehab-Lab per impulsar l’autonomia de les persones amb discapacitat mitjançant la impressió 3D

La xarxa Rehab-Lab s’amplia amb 10 noves entitats d’arreu de Catalunya, consolidant-se com un referent en la fabricació d’ajuts funcionals personalitzats amb impressió 3D