ELPIDA, comunitat d’aprenentatge per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Publicacions Banc d’innovacions

ELPIDA, comunitat d’aprenentatge per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Foundation of Research and Technology, Grècia

ELPIDA, comunitat d’aprenentatge per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

Foto: ELPIDA Project

Plataforma d’aprenentatge virtual lliure per proporcionar coneixements i habilitats destinats a donar suport a les necessitats dels infants i joves amb discapacitat intel·lectual. Inclou sis mòduls educatius interactius que aporten formació en àrees clau, que s’han identificat prèviament amb la participació activa de familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. Aquests temes i àrees són: drets humans, comunicació, envelliment, gestió de l’estrès, transició a la vida adulta i salut sexual.

L’objectiu principal del projecte ELPIDA és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’apoderament dels membres de la família i, especialment, dels pares. Els socis del projecte creuen que els coneixements que els pares de les persones amb discapacitat intel·lectual obtindran a través d’aquesta plataforma educativa tindran un impacte positiu en els seus fills/es amb discapacitat intel·lectual i contribuiran a una millor transició a la vida adulta, a la inclusió social i a una millor qualitat de vida en general.

També es pretén crear una gran comunitat de pràctica activa de persones ben informades i adequadament equipades que se sentin competents per donar suport a les necessitats del seu familiar amb discapacitat intel·lectual.

ELPIDA

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.