Banc d’innovacions en acció social

La Inclusivadora, centre de foment de l’autoocupació i l’emprenedoria per a persones amb discapacitat intel·lectual

FCSD

Centre de foment de l’autoocupació i l’emprenedoria per a persones amb discapacitat intel·lectual, que ofereix diferents espais de treball inclusius, com un Coworking (espai compartit de treball per a persones que volen desenvolupar els seus projectes personals i professionals) i un Fablab (espai de creació digital amb  tecnologia d’última generació, com impressores 3D, que resulta ideal per potenciar la fabricació de prototips a petita escala), pensats per a la formació i l’experimentació digital, tant per a persones amb discapacitat com sense.

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) va posar en marxa aquest projecte amb la intenció de crear un espai de treball i formació per a fomentar l’autoocupació de persones amb síndrome de Down o altres situacions de discapacitat intel·lectual que vulguin iniciar projectes emprenedors. Aquests espais també estan oberts a totes aquelles persones que vulguin dur a terme projectes emprenedors que comparteixin els valors de la FCSD.

A partir d’aquests espais, la Inclusivadora pretén impartir cursos i tallers per aprendre els coneixements bàsics sobre l’ús de la tecnologia del Fablab, així com activitats socials obertes a tothom, però també ensenyar els coneixements bàsics sobre com dur a terme un projecte empresarial i/o personal, gràcies a l’assessoria individualitzada i a la mentoria en emprenedoria.

La Inclusivadora neix amb el propòsit d’afavorir la interacció de persones amb  discapacitat i sense i crear un entorn de treball més divers i enriquidor. La clau d’aquests espais és l’intercanvi de coneixements entre els diferents agents.

Imatge extreta Pexels.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Barcelona

Col·laboradors / Finançadors:

CaixaBank, SECOTbcn, Cowocat

Gènesi:

La Inclusivadora sorgeix com a resposta als problemes amb què es troben per entrar al món laboral les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, ja que la taxa d’atur d’aquest segment de la població és d’un 23%. Amb aquest projecte, s’intenta connectar persones amb discapacitat intel·lectual i sense, per tal de crear espais de treball conjunts i enriquidors que puguin motivar a l’emprenedoria.

Nivell d’implantació:

A hores d’ara el projecte compta amb dos espais de treball (Coworking i Fablab), però en un futur pretén construir relacions importants amb altres entitats, així com convertir-se en un Coworking i Fablab inclusiu de referència a Catalunya. També cerca  esdevenir un espai obert al barri i poder vincular projectes d’emprenedoria a la FCSD.

Pin It on Pinterest

Comparteix