Banc d’innovacions en acció social

SOM Salut Mental 360, plataforma digital per orientar, acompanyar i sensibilitzar en la salut mental

Sant Joan de Déu

Plataforma digital basada en la cocreació entre usuaris, familiars, professionals sanitaris, del sector social i de l’entorn educatiu, i la ciutadania en general, que pretén informar, acompanyar, apoderar i sensibilitzar en salut mental.

El portal incorpora continguts actualitzats en l’àmbit de la salut mental i ampliarà progressivament la diversitat de  formats. L’objectiu és crear una plataforma intel·ligent que ofereixi continguts adaptats a les preferències de la persona i generi una experiència d’usuari òptima. A més, els usuaris són els principals prescriptors de la plataforma, fent que aquesta arribi com una font d’informació fiable i segura a qualsevol persona que necessiti informació veraç sobre l’àmbit de la salut mental.

Actualment, SOM Salut Mental 360 ofereix trobades digitals, sessions de consulta a l’expert, testimonis de professionals sanitaris, usuaris, familiars, educadors i associacions, així com articles divulgatius i monogràfics, entre d’altres. Tota la informació de la plataforma és revisada per un comitè científic de caràcter multidisciplinari per tal de garantir la veracitat informativa.

Dins del projecte també s’ofereixen portals temàtics on trobar tota la informació sobre un tema o patologia. Els tres primers estan centrats en els trastorns de conducta alimentària (TCA), els trastorns de l’espectre de l’autisme (TEA) i els trastorns depressius.

Imatge extreta Pexels.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Barcelona

Col·laboradors / Finançadors:

Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia, Afasaf, Aprenem Autisme, DSAS, Trebolamente, VEUS

Gènesi:

Arran de la pandèmia, l’organització socio-sanitària Sant Joan de Déu va decidir realitzar un estudi en què han conclòs que la probabilitat que una persona que viu en situació de soledat desenvolupi una depressió és cinc vegades més alta que una que no té aquest tipus de sentiment. Per aquest motiu, va decidir l’any passat  llançar el projecte de SOM Salut Mental 360.

Nivell d’implantació:

En el seu primer any de funcionament, SOM Salut Mental 360 ha registrat 77.000 usuaris i 120.000 visites. Ara per ara, el portal està obtenint 12.000 usuaris i 15.200 pàgines visites mensuals. El 62% de les visites provenen de tot l’Estat espanyol i, d’aquestes, un 80% són de Catalunya.

Pin It on Pinterest

Comparteix