El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

Publicacions Notícies

El projecte NIDUS Desinstitucionalització, seleccionat en la 2a Crida del HISS sobre el repte Alternatives Comunitàries a la Institucionalització

,
Reunió inaugural 2a Crida del HISS: Presentació Nidus Desinstitucionalitzacio

El nou pilot aplicarà l’eina NIDUS per acompanyar persones amb trastorns mentals greus en el procés de desinstitucionalització

El projecte NIDUS Desinstitucionalització ha estat seleccionat en la 2a Crida del Hub d’Innovació Social i Salut (HISS), que enguany aborda al repte de Alternatives Comunitàries a la Institucionalització. Aquest projecte constitueix una ampliació de l’aplicació NIDUS, fins ara destinada a persones en situació de precarietat, amb l’objectiu d’adaptar-la a l’àmbit de la salut mental.

El pilot de NIDUS Desinstitucionalització té com a finalitat facilitar els processos individuals de transició a la comunitat i d’enfortiment dels vincles per prevenir, retardar o minimitzar la institucionalització de persones amb trastorns mentals greus, tot promovent la seva autonomia i qualitat de vida sota els estàndards dels “Quality Rights”.

El projecte consistirà en l’ampliació de l’eina Nidus, desenvolupada per iSocial des del 2021 per donar a suport a persones en situació vulnerable. Entre les principals funcionalitats de l’eina digital s’inclouen una Caixa Forta Virtual per a la gestió de documentació personal i una plataforma de comunicació directa amb professionals de referència, que permet un acompanyament continuat i personalitzat. A més, el pilot inclourà una nova funcionalitat Canal 24h que permetrà, mitjançant un senzill qüestionari, conèixer l’estat de salut, de benestar i els possibles riscos de les persones acompanyades.

La 2ª Crida del HISS s’inscriu en el programa Transforma, que té per objectiu suport a projectes innovadors en els àmbits de la salut i l’atenció social amb l’objectiu de fomentar-ne la transformació i l’adaptació als nous temps. El projecte NIDUS Desinstitucionalització ha estat seleccionat juntament amb unes altres nou iniciatives, i rebrà un acompanyament específic durant 10 mesos per al seu desenvolupament i implementació.

Gràcies al suport del HISS, podrem acomplir l’objectiu de NIDUS Desinstitucionalització, és a dir, promoure un model d’atenció centrat en la persona que contribueixi a la seva transició a la comunitat, promovent la seva autonomia i reduint la dependència dels serveis institucionals. Un cop provada la utilitat de l’eina i la seva eficàcia, la previsió és escalar-ne l’ús perquè pugui ser utilitzada per un ampli nombre de persones afectades per processos de desinstitucionalització o en risc d’institucionalització a Catalunya.

El projecte compta també amb la col·laboració de Pere Claver Grup, Sant Joan de Déu, l’Institut Pere Mata, així com de la consultoria Antares Consulting i l’empresa Inqbarna, que s’encarregarà del desenvolupament de l’app.


Actualitat

La Confederación ASPACE, nueva entidad miembro de iSocial

La confederació ASPACE, nova entitat membre d’iSocial

ASPACE, entitat especialitzada en l’atenció a les persones amb paràlisi cerebral, esdevé la 19a entitat membre d’iSocial
Notícia Formació AISSS

Montferrer i Castellbò integra els professionals sanitaris al projecte Vincles

La formació forma part d’un projecte pilot que té l’objectiu d’integrar el sistema de Salut al projecte Vincles de detecció precoç i prevenció de la soledat no desitjada
Trobada Solidigital Andorra

Celebrem la segona trobada Solidigital a Andorra

Les set entitats sòcies del projecte europeu es reuneixen a Andorra per coordinar el pla de desplegament de Solidigital.
Vincles Alt Urgell

iSocial es reuneix amb els 19 alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell per donar a conèixer el projecte Vincles

El passat dimecres 24 de juliol, ens vam reunir amb dinou representants municipals de la comarca de l’Alt Urgell per explicar-los el projecte Vincles.
REIR, nova entitat membre de iSocial

REIR s’incorpora com a nova entitat membre de la Fundació iSocial

El patronat d’iSocial ha aprovat l’ingrés de Recursos Educatius per a la Infància en Risc (REIR) com a entitat membre de la Fundació
Premis GrausTIC

Oberta la convocatòria dels premis d’Innovació Digital de Catalunya GrausTIC 2024

El passat 12 de juliol es va obrir la convocatòria dels Premis d’Innovació Digital de Catalunya 2024 – GrausTIC, un certamen que té com a objectiu reconèixer aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que destaquen per l’ús innovador i la promoció de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les propostes es podran presentar fins al 15 d’octubre de 2024.