BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

Publicacions Banc d’innovacions

BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

Center for Digital Paedagogik (CfDP)

BRUS

Programa que busca trencar el tabú de les addiccions en les famílies

BRUS és una iniciativa adreçada a joves de fins a 24 anys que viuen en famílies on hi ha addiccions a l’alcohol i a les drogues. L’objectiu principal és trencar el tabú al voltant d’aquestes problemàtiques, a través de trobades presencials i un servei de xat anònim. A més, el programa fomenta que els joves es centrin en les seves pròpies necessitats, en comptes de responsabilitzar-se de situacions que no poden controlar.

El xat en línia permet arribar a persones que, d’entrada, no confien en el sistema de tractament presencial o que no poden assistir al centre físicament. D’aquesta manera, tots aquells que es troben en situacions vulnerables poden posar en paraules les seves experiències, independentment d’on visquin. D’altra banda, el format virtual els permet expressar-se de forma més segura i amb més confiança, així com verbalitzar millor els sentiments que estan experimentant.

L’usuari o usuària pot escollir si vol un mateix terapeuta per mantenir una conversa amb continuïtat entre les diverses sessions, o si vol començar-la de nou cada vegada que inicia la sessió i canviar de terapeuta. BRUS també facilita que aquells joves que ja han acabat el procés teraupèutic, però desitgen mantenir la comunicació amb el centre, puguin fer-ho.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat