BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

Publicacions Banc d’innovacions

BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

Center for Digital Paedagogik (CfDP)

BRUS

Programa que busca trencar el tabú de les addiccions en les famílies

BRUS és una iniciativa adreçada a joves de fins a 24 anys que viuen en famílies on hi ha addiccions a l’alcohol i a les drogues. L’objectiu principal és trencar el tabú al voltant d’aquestes problemàtiques, a través de trobades presencials i un servei de xat anònim. A més, el programa fomenta que els joves es centrin en les seves pròpies necessitats, en comptes de responsabilitzar-se de situacions que no poden controlar.

El xat en línia permet arribar a persones que, d’entrada, no confien en el sistema de tractament presencial o que no poden assistir al centre físicament. D’aquesta manera, tots aquells que es troben en situacions vulnerables poden posar en paraules les seves experiències, independentment d’on visquin. D’altra banda, el format virtual els permet expressar-se de forma més segura i amb més confiança, així com verbalitzar millor els sentiments que estan experimentant.

L’usuari o usuària pot escollir si vol un mateix terapeuta per mantenir una conversa amb continuïtat entre les diverses sessions, o si vol començar-la de nou cada vegada que inicia la sessió i canviar de terapeuta. BRUS també facilita que aquells joves que ja han acabat el procés teraupèutic, però desitgen mantenir la comunicació amb el centre, puguin fer-ho.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet