Buurtzorg, equips autònoms d’atenció domiciliaria

Publicacions Banc d’innovacions

Buurtzorg, equips autònoms d’atenció domiciliaria

Buurtzorg

Buurtzorg, equips autònoms d’atenció domiciliaria

Foto: Buurtzorg

Organització d’atenció domiciliària que funciona mitjançant equips que tenen llibertat professional i són responsables del seu propi funcionament. Cada equip està format per 12 persones i treballa en un veïnat, tenint cura de les persones que necessiten suport i gestionant l’organització de l’equip. Cada nou equip busca la seva pròpia oficina al veïnat i dedica temps a presentar-se a la comunitat local i a conèixer els metges de capçalera, els terapeutes i altres professionals sanitaris i socials. L’equip decideix com organitza el treball, comparteix les responsabilitats i pren les decisions.

Com afirma un estudi de KMPG: “Essencialment, el programa permet a les infermeres i infermers (en lloc de als assistents d’infermeria o cuidadors) oferir tota l’atenció que el pacient necessita. I si bé això ha significat un cost horari superior, el nombre d’hores totals requerides és menor. De fet, en canviar el model d’atenció, Buurtzorg va aconseguir una reducció del 50 per cent en les hores d’atenció, va millorar la qualitat de l’atenció i va augmentar la satisfacció laboral dels treballadors “.

Un estudi d’Ernst and Young va calcular que el nou sistema va permetre un estalvi del 40% en assistència domiciliària als Països Baixos el 2012.

Buurtzorg

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.