By My Side, app que ofereix suport a dones drogodependents

Publicacions Banc d’innovacions

By My Side, app que ofereix suport a dones drogodependents

Simon Community Scotland, AND Digital

Aplicació que ofereix suport, consells i recursos a les dones que consumeixen drogues per facilitar-los l’accés a informació i a una presa de decisions adequada per millorar la seva salut i benestar.

drug addiction treatment

Amb l’objectiu d’abordar la desinformació i els perjudicis que té el consum de drogues entre les dones, que sovint acaba conduint a la mort, i conjuntament amb la consultoria tecnològica AND Digital, que ha col·laborat de manera voluntària oferint-los el seu coneixement i expertesa digital, Simon Community Scotland (SCS) ha creat By My Side. Aquesta app proporciona assessorament per tal de reduir els danys basats en evidències de fàcil accés a les persones que utilitzen els serveis d’aquesta entitat social.

Està dissenyada per dones i pensada per a dones. Si bé principalment està enfocada en aconsellar per prevenir els danys derivats de les drogues, l’aplicació també disposa de recursos més amplis, com ara orientacions i guies en temàtica i per a la gestió de la salut mental i suport a les persones afectades per violència domèstica o sexual. Així, l’app permet que els consells i recursos més rellevants siguin accessibles i disponibles per a les dones sense haver-se d’apropar mai a un servei si no ho volen. I és que l’app By My Side possibilita que accedeixin a informació d’alta qualitat i prenguin decisions informades sobre la seva salut, benestar i seguretat.