El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Publicacions Banc d’innovacions

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Foto: Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

Des de fa uns anys l’Ajuntament de Platja d’Aro aplica el model denominat relacional-vincular en els seus programes socioeducatius. Aquest model, amb bases teòriques definides durant les darreres dècades, propicia una relació entre educador i educand, entre professional i persona usuària i entre persones, que afavoreix la proximitat, el vincle i el capital de confiança que aporta l’acompanyament i l’estar més que no pas el fer amb la persona que acudeix als serveis municipals. Aquest model estableix, en definitiva, un marc de treball i de capacitació personal idoni. En aquest sentit, en la persona i en la seva trajectòria d’inclusió se centra tota l’atenció de les professionals, cosa que es posa de manifest en la relació professional-ciutadà però també en el treball en xarxa interprofessional.

Aquest model ha estat validat recentment mitjançant un projecte de recerca denominat Valor Humà, els resultats del qual es varen publicar el març de 2018 i que han demostrat que el model de treball ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones també que és una base per consolidar els serveis d’atenció a la ciutadania.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet