El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Publicacions Banc d’innovacions

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Foto: Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

Des de fa uns anys l’Ajuntament de Platja d’Aro aplica el model denominat relacional-vincular en els seus programes socioeducatius. Aquest model, amb bases teòriques definides durant les darreres dècades, propicia una relació entre educador i educand, entre professional i persona usuària i entre persones, que afavoreix la proximitat, el vincle i el capital de confiança que aporta l’acompanyament i l’estar més que no pas el fer amb la persona que acudeix als serveis municipals. Aquest model estableix, en definitiva, un marc de treball i de capacitació personal idoni. En aquest sentit, en la persona i en la seva trajectòria d’inclusió se centra tota l’atenció de les professionals, cosa que es posa de manifest en la relació professional-ciutadà però també en el treball en xarxa interprofessional.

Aquest model ha estat validat recentment mitjançant un projecte de recerca denominat Valor Humà, els resultats del qual es varen publicar el març de 2018 i que han demostrat que el model de treball ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones també que és una base per consolidar els serveis d’atenció a la ciutadania.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.