El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Publicacions Banc d’innovacions

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

El model relacional-vincular, un model innovador d’actuació social

Foto: Ajuntament de Castell-Platja d’Aro

Des de fa uns anys l’Ajuntament de Platja d’Aro aplica el model denominat relacional-vincular en els seus programes socioeducatius. Aquest model, amb bases teòriques definides durant les darreres dècades, propicia una relació entre educador i educand, entre professional i persona usuària i entre persones, que afavoreix la proximitat, el vincle i el capital de confiança que aporta l’acompanyament i l’estar més que no pas el fer amb la persona que acudeix als serveis municipals. Aquest model estableix, en definitiva, un marc de treball i de capacitació personal idoni. En aquest sentit, en la persona i en la seva trajectòria d’inclusió se centra tota l’atenció de les professionals, cosa que es posa de manifest en la relació professional-ciutadà però també en el treball en xarxa interprofessional.

Aquest model ha estat validat recentment mitjançant un projecte de recerca denominat Valor Humà, els resultats del qual es varen publicar el març de 2018 i que han demostrat que el model de treball ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones també que és una base per consolidar els serveis d’atenció a la ciutadania.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat