Banc d’innovacions en acció social

Ankommen, app que guia els refugiats durant les primeres setmanes a Alemanya
Oficina Federal de Migració i Refugiats i Agencia Federal d’Ocupació d’Alemanya, Goethe Institut, ARD-Alpha Bildungskanal

Ankommen (Arribar) és una aplicació per a telèfons mòbils que guia les persones refugiades durant les seves primeres setmanes d’arribada a Alemanya, oferint-los informació bàsica sobre la país d’acollida, sobre la legislació de refugi i asil, sobre programes de formació professional i inserció laboral, etc. També ofereix classes d’alemany en línia. L’App disposa de versions en àrab, en farsi, en alemany, en anglès i en francès. És gratuïta, no conté publicitat, funciona per a les plataformes Android i iOS, i es pot utilitzar també fora de línia.
El desenvolupament de l’aplicació ha estat possible gràcies a una estreta col.laboració entre l’Oficina Federal de Migració i Refugiats, l’Institut Goethe, l’agencia Federal d’Ocupació, i ARD-Bayerischer Rundfunk, una emissora pública de ràdio i televisió.

Ankommen app

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Alemanya

Col·laboradors / Finançadors:

BAMF (Oficina Federal per les Migracións i Refugiats) del Ministeri de l’Interior, Foment i Comunitat d’Alemanya, Goethe Institut, Bundesagentur für Arbeit (Agencia federal d’Ocupació) del Ministeri de Treball i Afers Socials d’Alemanya, i ARD-Alpha Bildungskanal

Gènesi:

L’any 2015 van arribar a Alemanya més d’1,1 milions de persones immigrades, incloent-hi refugiades i sol·licitants d’asil. Aquesta onada migratòria va fer néixer la necessitat de buscar en les noves tecnologies instruments per explicar a les persones nouvingudes els procediments per registrar-se, sol·licitar asil i trobar allotjament, o respondre les seves preguntes sobre la legislació del país i les formes de vida. L’aplicació s’ha divulgat a través de cartells i fulletons a les oficines federals d’asil, en centres de treball i en organitzacions no governamentals, i a també través de Facebook.

Nivell d’implantació:

L’aplicació va ser llançada el gener de 2016 i ha estat actualitzada sis vegades. El nombre de descàrregues supera les 180.000 i les valoracions de les persones usuàries se situen entre 4,5 i 5 sobre 5.

 

Pin It on Pinterest

Comparteix