Banc d’innovacions en acció social

Bugaderies mòbils per a persones sense llar
Orange Sky

L’organització Orange Sky ofereix serveis mòbils de bugaderia i dutxa a persones sense llar. L’objectiu d’Orange Sky no és solament proporcionar serveis d’higiene sinó el de crear un entorn segur i positiu de suport a persones que amb massa freqüència són ignorades i se senten desconnectades de la comunitat. Els voluntaris de Orange Sky no són treballadors socials o experts en la falta d’habitatge sinó que són oients empàtics i grans conversadors.

Els voluntaris d’Orange Sky han participat fins a la data en més de 144.000 hores de conversa i han ajudat a canviar la percepció sobre les persones sense llar i a connectar comunitats en tota Austràlia.

Foto: Orange Sky

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Brisbane (Austràlia)

Col·laboradors / Finançadors:

Gènesi:

La idea de proporcionar un servei de bugaderia mòbil gratuït per a persones sense llar va néixer en un garatge de Brisbane. A finals de 2014, dos joves, Nic Marchesi i Lucas Patchett, van instal·lar un parell de rentadores i assecadores a la part posterior de la seva vella furgoneta i es van dedicar a recórrer els parcs dels voltants de Brisbane per oferir gratuïtament els serveis de rentat i assecat de roba. El que va començar com una idea per a millorar les condicions d’higiene i restaurar la dignitat de les persones en dificultats, s’ha convertit amb el temps en un servei d’apropament d’aquestes persones a la societat.

Nivell d’implantació:

Orange Sky actua a 22 ciutats d’Austràlia i accedeix fins i tot a zones remotes. Cada setmana, 27 furgonetes processen més de 6 tones de roba i faciliten 113 dutxes a persones sense llar.

Pin It on Pinterest

Comparteix