Banc d’innovacions en acció social

La Mosqueta, portal d’activitats multimèdia per a infants amb discapacitats
Fundació Maresme, Escola L’Arboç

Portal d’aprenentatge per a infants de 0-4 anys amb discapacitats motrius, sensorials, cognitives i emocionals o amb trastorns greus de conducta, socials o culturals. El portal ofereix un ampli catàleg d’activitats multimèdia destinades a desenvolupar les capacitats motrius, cognitives i comunicatives dels infants. Els infants poden accedir a quatre tipus d’activitats d’aprenentatge: causa-efecte, competències bàsiques, contes i pintura.

La característica diferencial del portal és la forma d’accés a les activitats, que fa que persones amb greus problemes motrius o amb problemes de relació, també puguin utilitzar els diferents jocs.

Els infants accedeixen a l’ordinador fent servir l’encerclament dirigit, una forma simplificada d’accés a l’ordinador o tauleta mitjançant dos únics botons, un que serveix per fer la cerca i l’altre per realitzar l’acció. Aquests botons poden ser els dos clics del ratolí, les tecles espai i enter del teclat, o commutadors que els emulin.

Foto: La Mosqueta

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Comarca d’El Maresme

Col·laboradors / Finançadors:

Amida, El Casal Digital, TecnoCampus Mataró-Maresme

Gènesi:

El 1999 es publica en forma de CD. Posteriorment, a partir de 2008, es converteix en un portal web. I l’any 2017 es renova, amplia i actualitza, amb la implementació de totes les activitats en un nou format i altres millores com la possibilitat d’utilitzar les tecles espai i enter a l’hora de reproduir les activitats per encerclament dirigit.

Nivell d’implantació:

L’any 2017 la Fundació Maresme va atendre 1.687 infants en el seu servei de diagnòstic i atenció precoç. El portal La Mosqueta és un dels recursos recomanats per aquest servei.

Pin It on Pinterest

Comparteix