Jardins terapèutics per a persones amb demència o Alzheimer

Publicacions Banc d’innovacions

Jardins terapèutics per a persones amb demència o Alzheimer

Fontenuovo, Mati 1909, Generali Arredamenti

Jardins terapèutics per a persones amb demència o Alzheimer

Foto: Mati 1909

La residència Fontenuovo va inaugurar l’any 2016 una unitat per a persones amb Alzheimer que inclou un innovador jardí terapèutic dissenyat per un equip multidisciplinari que ha posat l’accent en el valor social del jardí.

El dissenys d’aquests jardins compleixen els requeriments definits en els estudis científics més recents que tenen per objectiu millorar la salut, el comportament i la qualitat de vida de les persones amb demència. Així l’espai està planificat de forma natural, amb entrades, sortides, camins, zones de treball i de descans i punts de referència ben definits, que permeten una fàcil orientació i disminueixen la sensació d’inseguretat. El jardí compta amb cinc àrees sensorials que contenen més de trenta espècies vegetals i que permeten estimular els sentits dels pacients.

Altres institucions i empreses italianes estan treballant en el disseny d’aquests tipus de jardins per persones amb demència. Recentment les empreses Mati i Generali Arredamenti van presentar a Pistoia un prototip de jardí de característiques molt semblants.

Fontenuovo
MATI 1909

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.