Banc d’innovacions en acció social

Les meves ajudes, eina en línia per facilitar l’accés a prestacions socials
Ajuntament de Barcelona

Simulador que permet a qualsevol persona consultar en línia les prestacions socials a què té dret, independentment de quina sigui l’Administració que les gestiona.

El simulador funciona de manera anònima i, en base a la informació introduïda pel ciutadà, li indica quines ajudes o prestacions pot sol·licitar; li calcula una estimació de l’import que li correspondria; i li ofereix enllaços amb els tràmits a seguir per demanar-les.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Barcelona

Col·laboradors / Finançadors:

Gènesi:

El web ha estat concebut com una eina d’apoderament de la ciutadania per reduir el problema de la falta d’accés a les ajudes. A més de facilitar l’accés i augmentar la transparència al voltant de les prestacions públiques, també té com a objectiu desestigmatitzar la demanda, ja que qualsevol persona pot consultar la nova eina des de casa.

Nivell d’implantació:

El simulador, que es troba en fase inicial, conté informació sobre nou tipus de prestacions socials diferents. Aquest nombre inicial anirà augmentant amb la incorporació de noves ajudes, tant de l’Ajuntament de Barcelona com d’altres Administracions.

Pin It on Pinterest

Comparteix