Banc d’innovacions en acció social

Nextdoor, plataforma mundial contra l’aïllament veïnal i la soledat no desitjada
Nextdoor

Plataforma virtual que connecta els veïns dels barris i lluita contra la soledat no desitjada. Avui l’utilitzen veïns de 265.000 barris d’11 països, i durant la pandèmia de la Covid-19 ha sigut de gran servei per a milions de persones. També disposar de versions en català i en castellà.

Nextdoor parteix de la constatació que avui en dia la majoria de ciutadans de les grans àrees urbanes no coneixen els seus veïns més enllà de trobades casuals a l’escala o al carrer. Nextdoor és una plataforma online que vol canviar això creant barris més units i comunitaris tot fent servir la tecnologia per eliminar les possibles barreres. Consisteix en un fòrum virtual on els veïns poden penjar-hi consultes, recomanacions de serveis locals, demanades d’ajuda o informacions d’interès sobre el barri. Tots els usuaris han de verificar la seva pertinença a un barri en concret, per tal que les comunicacions quedin dins el marc d’aquest barri i siguin segures.

Nextdoor ha sigut de gran servei durant la pandèmia de la Covid-19 gràcies a iniciatives com #CuentaConmigo, que lluita contra la soledat no desitjada a través de videotrucades entre els veïns, perquè es puguin conèixer entre ells i compartir una estona del seu dia a dia. A més, durant la pandèmia també van posar en marxa un mapa solidari perquè els veïns poguessin compartir les seves necessitats i ajudar-se entre ells. És una forma de connectar amb altres persones i crear una comunitat més unida; una unitat que pot traslladar-se després a la vida fora de la pantalla.

Acompanyament entre veïns a través de Nextdoor

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

11 països, 265.000 barris

Col·laboradors / Finançadors:

Benchmark, Shasta Ventures, Greylock Partners, Kleiner Perkins, Riverwood Capital, Bond, Axel Springer, Comcast Ventures i altres

Gènesi:

La plataforma Nextdoor va ser llançada el 2011 a San Francisco (EEUU) a partir de la necessitat de connectar els veïns dels barris i recuperar comunitats unides que amb els anys s’havien anat perdent. L’objectiu era que les interacciones creades no es quedin en el món online, sinó que després passin al món real.

Nivell d’implantació:

Nextdoor està present a 11 països: Estats Units, Regne Unit, Països Baixos, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Austria, Dinamarca, Suècia i Canadà. Amb presència a més de 265.000 barris de tot el món i més de 50 milions de recomanacions fetes per veïns.

Pin It on Pinterest

Comparteix