Nextdoor, plataforma mundial contra l’aïllament veïnal i la soledat no desitjada

Publicacions Banc d’innovacions

Nextdoor, plataforma mundial contra l’aïllament veïnal i la soledat no desitjada

Nextdoor

Nextdoor, plataforma mundial contra l’aïllament veïnal i la soledat no desitjada

Acompanyament entre veïns a través de Nextdoor

Plataforma virtual que connecta els veïns dels barris i lluita contra la soledat no desitjada. Avui l’utilitzen veïns de 265.000 barris d’11 països, i durant la pandèmia de la Covid-19 ha sigut de gran servei per a milions de persones. També disposar de versions en català i en castellà.

Nextdoor parteix de la constatació que avui en dia la majoria de ciutadans de les grans àrees urbanes no coneixen els seus veïns més enllà de trobades casuals a l’escala o al carrer. Nextdoor és una plataforma online que vol canviar això creant barris més units i comunitaris tot fent servir la tecnologia per eliminar les possibles barreres. Consisteix en un fòrum virtual on els veïns poden penjar-hi consultes, recomanacions de serveis locals, demanades d’ajuda o informacions d’interès sobre el barri. Tots els usuaris han de verificar la seva pertinença a un barri en concret, per tal que les comunicacions quedin dins el marc d’aquest barri i siguin segures.

Nextdoor ha sigut de gran servei durant la pandèmia de la Covid-19 gràcies a iniciatives com #CuentaConmigo, que lluita contra la soledat no desitjada a través de videotrucades entre els veïns, perquè es puguin conèixer entre ells i compartir una estona del seu dia a dia. A més, durant la pandèmia també van posar en marxa un mapa solidari perquè els veïns poguessin compartir les seves necessitats i ajudar-se entre ells. És una forma de connectar amb altres persones i crear una comunitat més unida; una unitat que pot traslladar-se després a la vida fora de la pantalla.

Nextdoor

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.