Banc d’innovacions en acció social

OSM, suport als professionals essencials per afrontar situacions de crisi i fort estrès
NATAL I UASI

Programa per ajudar als professionals de serveis essencials (socials, sanitaris, d’emergències…) a gestionar situacions de crisi i de fort estrès, com la de la Covid-19. Compta amb eines online, com Podcasts gravats per especialistes, i també amb activitats presencials, basades en el mètode OSM (Operational Stress Management).

El mètode OSM treballa la resiliència enfront de l’adversitat, el treball en equip, la gestió de l’estrès i la presa de decisions en contextos de crisis. S’adreça a professionals de serveis essencials que treballen no només en situacions de perill físic, sinó també de molta pressió psicològica, i que a causa d’això pateixen ansietat, depressió, estrès i, en casos extrems, risc de suïcidi. L’objectiu del programa OSM és que els servidors públics puguin servir la ciutadania d’una manera més efectiva i alhora saludable.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Nova Jersey (EE.UU.)

Col·laboradors / Finançadors:

NATAL (Israel Trauma and Resiliency Center) i UASI (Urban Areas Security Initiative)

Gènesi:

Aquest tipus de programes varen ser creats el 1998 a Israel per l’organització NATAL per poder tractar traumes psicològics i situacions d’estrès, principalment dels professionals sanitaris, en contextos de terrorisme i de conflictes armats. Posteriorment l’organització nord-americana UASI l’ha implementat a l’Estat de Nova Jersey (EE.UU.).

Nivell d’implantació:

A Israel, NATAL compta amb 250 terapeutes i més de 180 voluntaris formats per donar aquest tipus d’assistència d’acord amb la metodologia OSM. A Nova Jersey (EE.UU.), UASI compta amb diferents equips a les grans àrees metropolitanes d’aquest Estat nord-americà, el més poblat dels EE.UU.

Els testimonis dels professionals que han participat en activitats del programa OSM son molt positius, declarant que ha suposat un gran canvi a la seva vida el poder entendre millor la resiliència i alhora disposar d’eines per gestionar l’estrès i les crisis a les que s’enfronten en la seva feina diària.

Pin It on Pinterest

Comparteix