Wheelmap.org, mapa mundial d’accessibilitat per a les persones en cadira de rodes

Publicacions Banc d’innovacions

Wheelmap.org, mapa mundial d’accessibilitat per a les persones en cadira de rodes

SOZIALHELDEN

Wheelmap.org, mapa mundial d’accessibilitat per a les persones en cadira de rodes

Voluntari afegint una valoració al mapa. Per Andi Weiland I Wheelmap.org

Mapa virtual d’accés lliure que indica l’accessibilitat de llocs públics d’arreu del món per a persones amb mobilitat reduïda o cadira de rodes, pares amb cotxet, etc. Funciona de forma similar a la Viquipèdia: tothom pot contribuir amb el seu coneixement de llocs públics a actualitzar, ampliar i millorar la informació que conté el mapa, d’una manera molt senzilla. El mapa es pot utilitzar tant des d’ordinador com des de telèfon mòbil o tablet, per mitjà d’aplicacions per iPhone i Android. Funciona a tot el món i s’ha traduït ja a 32 idiomes, entre els quals hi ha el català i el castellà.

El sistema de valoració de l’accessibilitat de cada espai és molt fàcil d’entendre perquè segueix la idea del semàfor: color verd si el lloc és totalment accessible per a cadires de rodes; color taronja si ho és parcialment; i color vermell si no ho és. Els llocs que encara han de ser marcats tenen una etiqueta de color gris. Al mateix temps, aquesta valoració per colors segueix dos criteris importants: el primer és l’accessibilitat en general, és a dir, si hi ha o no escales tant a l’entrada com dins del lloc a marcar. I el segon, és el condicionament dels lavabos perquè en facin ús persones amb cadira de rodes. D’aquesta manera es facilitar una informació essencial a aquestes persones i es mostra el nivell d’accessibilitat universal dels pobles i ciutats de tot el planeta.

Wheelmap.org

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet