Banc d’innovacions en acció social

TippyTalk, l’app que facilita la comunicació a les persones amb autisme no verbal
TippyTalk

Aplicació que permet a les persones amb autisme no verbal expressar-se a través d’imatges que representen elements de la vida quotidiana. Seleccionant diverses icones, poden triar a qui es dirigeixen -la mare o el pare, per exemple- i dir-los què necessiten, com se senten o què els crida l’atenció. Als progenitors, o a la persona que estigui a càrrec seu, els arriba un missatge de text que els permet entendre allò que la persona amb autisme no els pot fer saber amb paraules.

La persona que té cura d’algú amb autisme pot descarregar-se l’aplicació des de l’App Store o Play Store, i crear diversos ítems que després podrà seleccionar la persona que ho utilitzi. Poden ser fotografies pròpies, dibuixos o qualsevol imatge, i qui faci aquest procés podrà escriure també quin és el text que rebrà per SMS segons els elements seleccionats. Per exemple, quan es premi una nevera voldrà dir que la persona té gana. A més, també es pot gravar un so o una paraula que soni cada vegada que se selecciona un ítem.

Actualment, l’aplicació només està disponible en anglès, tot i que la llibertat en la configuració permet posar les paraules en qualsevol idioma. Pel que fa a la subscripció, l’app és de pagament, però s’ofereixen 14 dies de prova gratuïta.

Infant fent ús de TippyTalk a través d’una tauleta. Imatge extreta del web de TippyTalk.

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Limerick, Irlanda

Col·laboradors / Finançadors:

Els usuaris financen l’app amb les subscripcions, a banda dels guardons rebuts.

Gènesi:

Rob Laffan és el pare de la Sadie, una nena amb autisme no verbal. Aquesta condició dificultava que ell pogués saber com se sentia, què pensava o quines eren les necessitats de la seva filla, ja que només es podien comunicar amb elements visuals. Les tradicionals targetes amb imatges que utilitzen les persones amb dificultats comunicatives no els permetien estar en contacte si estaven lluny l’un de l’altre, així que Laffan va crear l’eina que connecta les persones amb autisme no verbal i aquelles persones que en tenen cura.

Nivell d’implantació:

L’app ha estat descarregada fins avui per més de 10.000 famílies.

També ha estat guardonada amb els següents premis: Enterprise Ireland New Frontiers Special Commendation Award (2016), June Limerick Person of the Month (2015), Engineers Ireland Innovative Student of the Year award (2015), Enterprise Ireland Student Entrepreneur of the Year award (2015) i International Society of Automation Individual Innovation award (2014). 

Pin It on Pinterest

Comparteix