TippyTalk, l’app que facilita la comunicació a les persones amb autisme no verbal

Publicacions Banc d’innovacions

TippyTalk, l’app que facilita la comunicació a les persones amb autisme no verbal

TippyTalk

TippyTalk, l’app que facilita la comunicació a les persones amb autisme no verbal

Infant fent ús de TippyTalk a través d’una tauleta. Imatge extreta del web de TippyTalk.

Aplicació que permet a les persones amb autisme no verbal expressar-se a través d’imatges que representen elements de la vida quotidiana. Seleccionant diverses icones, poden triar a qui es dirigeixen -la mare o el pare, per exemple- i dir-los què necessiten, com se senten o què els crida l’atenció. Als progenitors, o a la persona que estigui a càrrec seu, els arriba un missatge de text que els permet entendre allò que la persona amb autisme no els pot fer saber amb paraules.

La persona que té cura d’algú amb autisme pot descarregar-se l’aplicació des de l’App Store o Play Store, i crear diversos ítems que després podrà seleccionar la persona que ho utilitzi. Poden ser fotografies pròpies, dibuixos o qualsevol imatge, i qui faci aquest procés podrà escriure també quin és el text que rebrà per SMS segons els elements seleccionats. Per exemple, quan es premi una nevera voldrà dir que la persona té gana. A més, també es pot gravar un so o una paraula que soni cada vegada que se selecciona un ítem.

Actualment, l’aplicació només està disponible en anglès, tot i que la llibertat en la configuració permet posar les paraules en qualsevol idioma. Pel que fa a la subscripció, l’app és de pagament, però s’ofereixen 14 dies de prova gratuïta.

TippyTalk

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.