Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Publicacions Banc d’innovacions

Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Kuvu

Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Convivència intergeneracional gràcies a la plataforma Kuvu

Plataforma que posa en contacte persones més grans de 55 anys que tenen una habitació lliure, amb persones joves que busquen un lloguer a preus assequibles. D’aquesta manera aquestes persones grans obtenen uns ingressos i deixen de viure soles; mentre que els joves que volen independitzar-se i no tenen els mitjans per fer-ho o bé prefereixen fer-ho en un entorn tranquil i familiar, poden aconseguir-ho per un preu assequible.

A diferència d’altres models europeus, en els quals l’allotjament és gratuït per al jove a canvi de tasques de cura, el model de Kuvu implica una transacció econòmica i situa als implicats en una relació d’igualtat de condicions i de responsabilitats, atès que es tracta de dues persones autònomes que simplement busquen companyia i compartir el dia a dia. Kuvu busca generar relacions de convivència i acompanyament, com tindrien dos companys de pis. Ambdues persones poden tenir una vida independent, però comparteixen alguns moments del dia amb l’altra persona. No hi ha un nombre d’hores establert que els participants hagin de passar junts, perquè es considera que la relació ha de sorgir de forma natural.

Per tal d’assegurar que la convivència serà viable, en el moment de registrar-se a la plataforma cal omplir un formulari amb informació sobre els hàbits de convivència, per tal que Kuvu pugui emparellar les persones que són més compatibles per a viure juntes. A més, Kuvu fa un seguiment personalitzat de les convivències que genera per intentar que siguin el més satisfactòries possibles.

Kuvu

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat