Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Publicacions Banc d’innovacions

Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Kuvu

Kuvu, lloguer intergeneracional per combatre la soledat i la precarietat de persones grans i persones joves

Convivència intergeneracional gràcies a la plataforma Kuvu

Plataforma que posa en contacte persones més grans de 55 anys que tenen una habitació lliure, amb persones joves que busquen un lloguer a preus assequibles. D’aquesta manera aquestes persones grans obtenen uns ingressos i deixen de viure soles; mentre que els joves que volen independitzar-se i no tenen els mitjans per fer-ho o bé prefereixen fer-ho en un entorn tranquil i familiar, poden aconseguir-ho per un preu assequible.

A diferència d’altres models europeus, en els quals l’allotjament és gratuït per al jove a canvi de tasques de cura, el model de Kuvu implica una transacció econòmica i situa als implicats en una relació d’igualtat de condicions i de responsabilitats, atès que es tracta de dues persones autònomes que simplement busquen companyia i compartir el dia a dia. Kuvu busca generar relacions de convivència i acompanyament, com tindrien dos companys de pis. Ambdues persones poden tenir una vida independent, però comparteixen alguns moments del dia amb l’altra persona. No hi ha un nombre d’hores establert que els participants hagin de passar junts, perquè es considera que la relació ha de sorgir de forma natural.

Per tal d’assegurar que la convivència serà viable, en el moment de registrar-se a la plataforma cal omplir un formulari amb informació sobre els hàbits de convivència, per tal que Kuvu pugui emparellar les persones que són més compatibles per a viure juntes. A més, Kuvu fa un seguiment personalitzat de les convivències que genera per intentar que siguin el més satisfactòries possibles.

Kuvu

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet