LifeCompanion, assistent personalitzable per a les persones amb dificultats de comunicar-se oralment

Publicacions Banc d’innovacions

LifeCompanion, assistent personalitzable per a les persones amb dificultats de comunicar-se oralment

Centre Mutualiste de Kerpape

Assistive Technology 1

Assistent digital personalitzat que proporciona assistència en la comunicació i l’accés a les tecnologies de la informació. És gratuït i de codi obert i facilita la comunicació oral a les persones amb dificultats. 

LifeCompanion és un assistent molt personalitzable i flexible, per la qual cosa es pot utilitzar en diferents contextos, però principalment està pensat per facilitar l’accés a ordinadors i en la comunicació. De fet, una de les característiques destacades de LifeCompanion és la seva síntesi de veu integrada, que permet als usuaris comunicar-se utilitzant la parla. Així doncs, LifeCompanion té com a objectiu promoure la participació social i l’autonomia dels seus usuaris en àmbits com la comunicació, l’accés a les tecnologies de la informació, l’educació i l’ocupació. També contribueix a establir vincles socials, especialment amb els cuidadors i professionals propers.

LifeCompanion funciona de tal manera que s’ajusta a les capacitats motrius, visuals, auditives o cognitives de cada persona, així com al seu desenvolupament. Per exemple, permet la comunicació pictogràfica i fonètica, ja que inclou un arbre de vocabulari amb pictogrames i fotografies i un teclat de comunicació per fonemes organitzats de forma personalitzada. També els teclats digitals es poden personalitzar i l’escriptura es pot accelerar amb la predicció avançada de paraules. Entre d’altres funcions, LifeCompanion també facilita l’accessibilitat motora, preveient els desplaçaments i amb configuracions avançades en aquest àmbit. En aquest sentit, és important destacar que ha estat codissenyat per i amb la col·laboració estreta dels usuaris finals.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet