Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Publicacions Banc d’innovacions

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Grup Saltó, Ajuntament de Barcelona

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Ajuntament de Barcelona

Robot que es mou i interactua amb les persones grans i els ofereix assistència, suport i vigilància, preguntant-los qüestions sobre els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o sobre com es troben. També pot seguir els usuaris o buscar-los, i pot activar videoconferències amb serveis mèdics o altres serveis en cas de necessitat.

La ciutat de Barcelona realitza una prova pilot amb aquest robot de l’empresa lleidatana Grup Saltó, en una vintena de domicilis de persones grans a fi d’estudiar fins a quin punt el robot pot millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans amb algun tipus de dependència, així com també de les persones cuidadores mitjançant l’assistència d’aquest robot social. S’estudiarà, entre altres coses, si el robot ajuda a reduir l’aïllament de les persones grans, si serveix per monitorar el seu estat de salut o bé si és útil per reduir oblits en la presa de medicaments o a l’hora d’assistir a visites mèdiques.

El projecte també busca l’equitat en l’àmbit de les cures a les persones grans perquè no només rebin l’atenció adequada les persones que disposen d’una xarxa familiar o les que tenen un poder adquisitiu superior.

Group Salto
Ajuntament de Barcelona

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.