Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Publicacions Banc d’innovacions

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Grup Saltó, Ajuntament de Barcelona

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Ajuntament de Barcelona

Robot que es mou i interactua amb les persones grans i els ofereix assistència, suport i vigilància, preguntant-los qüestions sobre els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o sobre com es troben. També pot seguir els usuaris o buscar-los, i pot activar videoconferències amb serveis mèdics o altres serveis en cas de necessitat.

La ciutat de Barcelona realitza una prova pilot amb aquest robot de l’empresa lleidatana Grup Saltó, en una vintena de domicilis de persones grans a fi d’estudiar fins a quin punt el robot pot millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans amb algun tipus de dependència, així com també de les persones cuidadores mitjançant l’assistència d’aquest robot social. S’estudiarà, entre altres coses, si el robot ajuda a reduir l’aïllament de les persones grans, si serveix per monitorar el seu estat de salut o bé si és útil per reduir oblits en la presa de medicaments o a l’hora d’assistir a visites mèdiques.

El projecte també busca l’equitat en l’àmbit de les cures a les persones grans perquè no només rebin l’atenció adequada les persones que disposen d’una xarxa familiar o les que tenen un poder adquisitiu superior.

Group Salto
Ajuntament de Barcelona

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet