Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Publicacions Banc d’innovacions

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Grup Saltó, Ajuntament de Barcelona

Misty II, robot per millorar la qualitat de vida de persones grans que viuen soles

Ajuntament de Barcelona

Robot que es mou i interactua amb les persones grans i els ofereix assistència, suport i vigilància, preguntant-los qüestions sobre els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o sobre com es troben. També pot seguir els usuaris o buscar-los, i pot activar videoconferències amb serveis mèdics o altres serveis en cas de necessitat.

La ciutat de Barcelona realitza una prova pilot amb aquest robot de l’empresa lleidatana Grup Saltó, en una vintena de domicilis de persones grans a fi d’estudiar fins a quin punt el robot pot millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans amb algun tipus de dependència, així com també de les persones cuidadores mitjançant l’assistència d’aquest robot social. S’estudiarà, entre altres coses, si el robot ajuda a reduir l’aïllament de les persones grans, si serveix per monitorar el seu estat de salut o bé si és útil per reduir oblits en la presa de medicaments o a l’hora d’assistir a visites mèdiques.

El projecte també busca l’equitat en l’àmbit de les cures a les persones grans perquè no només rebin l’atenció adequada les persones que disposen d’una xarxa familiar o les que tenen un poder adquisitiu superior.

Group Salto
Ajuntament de Barcelona

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat