Nagaya Tower, edifici intergeneracional per combatre la soledat no desitjada

Publicacions Banc d’innovacions

Nagaya Tower, edifici intergeneracional per combatre la soledat no desitjada

Nagaya Tower, THEM

Nagaya Tower

Edifici comunitari que connecta a persones de diferents generacions per combatre el sentiment de soledat

La Nagaya Tower té sis pisos i està dissenyada en forma de V per fomentar que els residents es vegin quan entren i surten dels seus domicilis. A més, els balcons exteriors no tenen envans. D’aquesta manera, els habitatges estan connectats. A cada planta hi ha menjadors comunitaris i altres espais per interaccionar, com zones habilitades per a realització d’activitats d’oci o jardins elevats. Tot això facilita la comunicació del veïnatge en el dia a dia, tot i que també es busca preservar l’espai personal de cadascú.

En aquesta finca comunitària hi viuen majoritàriament persones majors de 70 anys, però també d’altres generacions. Els més joves reben descomptes en el lloguer si s’involucren en tasques comunes com canviar bombetes, moure mobles o llançar la brossa. La gent gran col·loca un imant a la porta de la seva casa quan marxa de la residència perquè la resta en tingui constància. A més, les persones que requereixen suport vital poden rebre els serveis al mateix edifici. D’altra banda, hi ha una habitació on famílies adoptives crien infants que no poden viure amb els seus tutors.

Aquesta iniciativa pretén pal·liar el sentiment de soledat no desitjada, un fenomen especialment present entre persones de la tercera edat i amb una especial prevalència en societats significativament envellides com la japonesa.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet