Solidigital

Imatge d'una mà sostenint un mòbil on s'hi veu la Soliguia, una de les eines tecnològiques involucrades en el projecte Solidigital

Solidigital és un projecte de col·laboració transfronterera al voltant de tres eines tecnològiques de suport a persones en situació de vulnerabilitat, la Soliguia, Nidus i Reconnect

(2024-2026)

Solidigital és un projecte transfronterer coordinat per la Fundació iSocial i que té l’objectiu de reforçar, mitjançant la digitalització, l’accés als serveis solidaris per part de les persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya, Andorra i el sud de França.

El projecte Solidigital neix de la col·laboració d’iSocial amb les associacions franceses Solinum i Reconnect, amb la fundació Andorra Recerca + Innovació (ARI) i amb les entitats membres d’iSocial Pere Claver Grup, Fundació Resilis i Associació Alba, i gràcies al cofinançament atorgat per la Unió Europea a través del programa Interreg POCTEFA.

En què consisteix Solidigital?

L’eix central del projecte Solidigital consistirà en la implementació a Catalunya, Andorra i als departaments fronterers de França de la Soliguia, una plataforma digital que permetrà a les persones en situació de precarietat trobar més fàcilment els serveis solidaris o de suport disponibles en la seva àrea geogràfica a través d’un cercador i d’un mapa que contindrà els recursos geolocalitzats.

Per tal d’assolir aquesta meta, durant els tres anys que duri el projecte, es cartografiaran en aquestes regions una àmplia gamma de serveis de suport i es formaran prop de 8.000 professionals dels serveis socials i del tercer sector social en l’ús d’aquesta eina per tal d’afavorir l’accés a la informació de les persones vulnerables i, d’aquesta manera, promoure’n la igualtat d’oportunitats i l’empoderament.

Integració de la Soliguia amb Nidus i Reconnect

Al mateix temps, i en virtut de la col·laboració transfronterera entre les diverses entitats, s’impulsarà la integració de la Soliguia amb Nidus (a Catalunya) i amb Reconnect (a França). Nidus i Reconnect són dues caixes fortes virtuals i eines digitals d’acompanyament per a persones en situació d’exclusió social. Mitjançant la seva connexió amb la Soliguia, aquestes aplicacions podran oferir també un mapa actualitzat i detallat dels recursos i serveis dels quals l’usuari o usuària es pot beneficiar, facilitant d’aquesta manera la seva inclusió social.

El projecte Soligital parteix de l’experiència exitosa de la Soliguide a gran part de França. Desenvolupada per Solinum, soci del projecte, aquesta aplicació ha mostrat ser un útil altament eficaç per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, que ha sumat més de 3,7 milions de visites el 2023 i ha gaudit del reconeixement del sector social i de les institucions franceses. Amb la seva arribada a Catalunya, a Andorra i a la França fronterera, no només abordem desafiaments comuns en un conjunt de territoris amb una alta incidència de pobresa, sinó que creem per primera vegada una eina comuna de treball a totes dues bandes de la frontera.

Infogràfic amb algunes dades representatives sobre el projecte Solidigital: més de 2 milions 383 mil 440 persones en situació de vulnerabilitat en el conjunt dels territoris, més de 5.000 recursos cartografiats, més de 50 comitès participatius, 8.000 professionals formats en les eines, 3 països i 7 entitats, 3 aplicacions interconnectades (Soliguia, Nidus i Reconnect)

Lidera:

Fundació iSocial

Socis:

logo Solinum
Logo Pere Claver grup
logo resilis
logo associaci´po Alba
Logo Reconnect
Logo Andorra Recerca Innovacio ARI

Amb el cofinançament de la Unió Europea a través del programa Interreg POCTEFA:

Logotipo POCTEFA RGB

Projectes d’innovació

DigitaliSSB (Impuls de la Digitalització dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya)

DigitaliSSB (Impuls de la Digitalització dels Serveis Socials Bàsics de Catalunya)

Projecte per a la millora i la transformació dels models de gestió i d’intervenció social dels Serveis Socials Bàsics dels ens locals de Catalunya
Vincles Alt Pirineu Aran

Vincles Alt Pirineu-Aran

Vincles Alt Pirineu-Aran és un projecte de Detecció i Intervenció Social precoç davant les situacions de Soledat de les persones grans a les comarques de l’Alt Pirineu-Aran.
Rehab Lab Ajut funcional

REHAB-LAB.CAT

Comunitat FabLab de disseny i fabricació d’adaptacions funcionals per a les activitats de la vida diària a través de la impressió 3D
ALL BY MYSELF

ALL BY MYSELF

Agregador d’eines TIC al servei de la inclusió i el suport per a la vida autònoma de les persones amb discapacitat intel·lectual
NIDUS

NIDUS

Paquet d’eines digitals al servei de les persones sense llar.
WELCOME

WELCOME

Tecnologies intel·ligents de suport a l’acollida i integració de persones immigrades i refugiades.