REHAB-LAB, comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D

Publicacions Banc d’innovacions

REHAB-LAB, comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D

REHAB-LAB

Solucions 4.0 que empoderen i faciliten l’autonomia personal

Imatge extreta de REHAB-LAB

Comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D, que permet als usuaris dissenyar i construir les seves pròpies ajudes en col·laboració amb tecnòlegs i professionals sociosanitaris.

En aquest servei, únic a França per la seva integració dins d’un centre de rehabilitació, els enginyers es dediquen a la innovació i al desenvolupament de l’assistència tecnològica a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. El REHAB-LAB permet als usuaris participar activament en la fabricació de les seves ajudes tècniques, gràcies a la tecnologia d’impressió 3D.

La impressió 3D aporta molts avantatges sobre les tècniques de fabricació convencionals utilitzades fins avui en teràpia ocupacional: adaptació, reproducció, estètica, pes, repartiment, temps, cost, accessibilitat, apropiació, mediació/ocupació…

L’accessibilitat és el principal interès de la impressió 3D per als usuaris, que poden participar més en el procés de rehabilitació. Atès que el disseny d’un objecte és digital, la possibilitat de crear les seves pròpies ajudes tècniques ja no es deu a la manipulació física dels materials sinó a l’accessibilitat de l’eina informàtica.

Rehab-Lab

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat