REHAB-LAB, comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D

Publicacions Banc d’innovacions

REHAB-LAB, comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D

REHAB-LAB

Solucions 4.0 que empoderen i faciliten l’autonomia personal

Imatge extreta de REHAB-LAB

Comunitat virtual de fabricació d’ajudes tècniques amb impressió 3D, que permet als usuaris dissenyar i construir les seves pròpies ajudes en col·laboració amb tecnòlegs i professionals sociosanitaris.

En aquest servei, únic a França per la seva integració dins d’un centre de rehabilitació, els enginyers es dediquen a la innovació i al desenvolupament de l’assistència tecnològica a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. El REHAB-LAB permet als usuaris participar activament en la fabricació de les seves ajudes tècniques, gràcies a la tecnologia d’impressió 3D.

La impressió 3D aporta molts avantatges sobre les tècniques de fabricació convencionals utilitzades fins avui en teràpia ocupacional: adaptació, reproducció, estètica, pes, repartiment, temps, cost, accessibilitat, apropiació, mediació/ocupació…

L’accessibilitat és el principal interès de la impressió 3D per als usuaris, que poden participar més en el procés de rehabilitació. Atès que el disseny d’un objecte és digital, la possibilitat de crear les seves pròpies ajudes tècniques ja no es deu a la manipulació física dels materials sinó a l’accessibilitat de l’eina informàtica.

Rehab-Lab