Seminaris

Conferència “Finançar projectes socials innovadors”
Prioritats i tendències europees pels propers anys en l’àmbit de l’acció social

L’informe de la UE de gener de 2018 “Impulsar la inversió en infraestructures socials a Europa” va estimar unes necessitats d’inversió de 150.000 milions d’euros anuals durant els propers deu anys per garantir la continuïtat del model social europeu. Amb aquest objectiu, el programa InvestEU finançarà en el proper període 2021-2027 projectes innovadors d’inversió social en l’àmbit de l’acció social i en altres àmbits socials com l’habitatge, la salut o de l’educació.

Conèixer quines són les tendències europees d’inversió social, i quines seran en anys vinents les prioritats en el camp de l’acció social dels fons europeus i d’altres grans finançadors públics i privats, és avui fonamental per poder preveure la futura conversió d’idees locals innovadores en projectes d’inversió social transformadors.

Resum de la conferència:

 • Primer hi hagué una conferència realitzada per Luk Zelderloo, secretari general de l’European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD); i Thomas Bignal, expert en polítiques d’inversió social i director de la Federation of European Social Employers.
 • Posteriorment es realitzà un col.loqui amb els conferenciants a càrrec de:
   • Administració: Meritxell Benedí, Directora General de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya
   • Sector empresarial: Xavier Pont, director i cofundador de la Fundació Ship2B
   • Tercer Sector: Josep Maria Solé, director de Support-Fundació Tutelar Girona i secretari del patronat de la Fundació iSocial

  Podeu consultar aquí un resum de la conferència i del col.loqui posterior.

  Podeu consultar aquí el portal creat per EASPD per informar sobre el Pla de la Unió Europea de finançament d’inversions per al sector social.

Data i lloc de realització:

Aquest acte va tenir lloc el 28 de febrer de 2019 al Palau Macaya de Barcelona, amb l’assistència de 39 persones.

Amb el suport de:

Pin It on Pinterest

Comparteix