Sensorització d’habitatges socials

Publicacions Banc d’innovacions

Sensorització d’habitatges socials

Cellnex Telecom, Alokabide, m4Social

Sensorització d’habitatges socials

Foto: Unsplash

Projecte d’incorporació de l’internet de les coses a l’àmbit domèstic per tal de millorar l’eficiència energètica en la gestió d’habitatges socials. S’inicia a Catalunya amb un projecte pilot on hi participen les fundacions Família i Benestar Social, Iniciativa Social, Hàbitat3 i Foment de l’habitatge social, amb el suport de Cellnex Telecom i del programa m4Social de la Taula del Tercer Sector. Posteriorment s’estén al País Basc, mitjançant un encàrrec de la societat pública Alokabide per sensoritzar habitatges públics de lloguer social situats al barri de Zabalgana de Vitoria-Gasteiz.

Els sensors instal·lats són: consum d’aigua, consum elèctric, consum de gas, temperatura i humitat de l’habitatge. Les dades s’emmagatzemen en una plataforma digital securitzada que l’empresa posa a disposició de les organitzacions participants. Mitjançant un software aquestes institucions que gestionen parcs d’habitatges socials poden veure en un panell de control tota la informació dels seus habitatges.

Cellnex

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.