SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

Publicacions Banc d’innovacions

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

Milbotix

SmartSocks

Mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència

Segons dades de l’OMS de 2023, més de 55 milions de persones tenen demència arreu del món, de les quals més del 60% viuen en països d’ingressos mitjans i baixos. Anualment, hi ha gairebé deu milions de casos nous. A més, la demència és la sèptima causa de defunció a escala mundial i una de les principals causes de dependència i discapacitat entre les persones grans.

Els SmartSocks són uns mitjons intel·ligents que ofereixen informació sobre l’estat de pacients amb demència, però també amb altres patologies com el Trastorn de l’Espectre Autista i diferents discapacitats intel·lectuals. El sensor està incrustat en mitjons discrets i còmodes, que es poden rentar a màquina, i recull dades fisiològiques com el ritme cardíac, el moviment o l’ansietat. D’aquesta manera, els cuidadors reben alertes que permeten intervenir amb més rapidesa i evitar situacions no desitjables.

Mitjançant l’escaneig del codi QR dels SmartSocks, els mitjons es connecten via Wi-Fi a l’app Milbotix, que utilitza la intel·ligència artificial per detectar patrons i anomalies i alertar els cuidadors abans que es produeixi una situació de risc. Aquests mitjons intel·ligents permeten identificar remotament els canvis cognitius dels pacients, una funcionalitat molt útil per als professionals a les residències i que també permet allargar l’estada de les persones amb demència a les seves pròpies llars abans d’ingressar-les.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat
Morphic

Morphic, tecnologia que millora l’accessibilitat dels ordinadors per a persones amb discapacitat

Morphic és una aplicació que permet adaptar els ordinadors a les diferents necessitats de les persones amb discapacitat