Power BI per als Serveis Socials: dades per transformar la gestió i millorar la intervenció

Descobriu el potencial de Power BI per als serveis socials, i aprofiteu el seu potencial per unificar i gestionar les dades de manera centralitzada (9 h, online o presencial).

Edició per encàrrec: per a la contractació del curs complet poseu-vos en contacte amb: formacio@isocial.cat

Descripció

En un context de transformació digital accelerada, és prioritari que els serveis socials incorporin eines tecnològiques que permetin millorar la gestió, la intervenció i l’avaluació dels serveis.

Power BI és una eina potent i accessible que permet gestionar de manera centralitzada un gran nombre de dades provinents de fonts diverses i extreure’n informació útil. D’aquesta manera, Power BI facilita l’anàlisi de dades i la construcció de sistemes de qualitat sòlids, permetent mesurar l’impacte dels serveis oferts i orientar així millor la presa de decisions.

Aquest curs ofereix una introducció pràctica a Power BI en l’àmbit dels serveis socials, des de la seva configuració inicial fins a la construcció de quadres d’indicadors i comandament. Aprendràs a importar i organitzar dades, crear visualitzacions interactives i elaborar informes útils per monitoritzar l’activitat dels serveis i avaluar-ne l’impacte.

El curs inclou el treball guiat amb casos pràctics, durant el qual cada participant podrà construir, pas a pas, un quadre d’indicadors adaptat als serveis i característiques del sector.

D’altra banda, a més de les habilitats tècniques necessàries per utilitzar Power BI, el curs també t’oferirà una mirada estratègica sobre l’ús de la informació per millorar l’eficiència, la qualitat i la capacitat de resposta dels serveis. D’aquesta manera, t’ajudarà a repensar els models d’intervenció per tal de redefinir-los.

Amb aquesta formació, equips professionals i direccions podran incorporar una eina clau per avançar cap a una gestió basada en dades, orientada a resultats i alineada amb els valors del sector: qualitat, personalització i millora contínua.

Destinataris

El curs s’adreça als/les professionals de serveis socials amb certs coneixements i capacitació en digitalització que desitgin aprofundir en les potencialitats i usos de l’anàlisi de dades amb PowerBI.

Cal tenir coneixements d’Excel de nivell usuari per realitzar la formació. La formació no s’adreça a personal informàtic.

Objectiu

  • Adquirir els coneixements necessaris per iniciar-se en l’ús de Power BI, explorant-ne les funcionalitats principals per a la gestió i l’anàlisi de dades en l’àmbit dels serveis socials.
  • Conèixer els potencials de PowerBI com a eina per la millora de la presa de decisions i la planificació estratègica dels serveis.
  • Aplicar els coneixements adquirits mitjançant casos pràctics, creant pas a pas un quadre d’indicadors adaptat a un servei o organització del sector social.

Format i durada

La proposta formativa té una durada de 9 hores, repartides en 3 sessions de 3 hores a realitzar, en format en línia i amb una freqüència setmanal.

Es proposa una metodologia experiencial que combina espais formació teòrica amb activitats pràctiques. Per això es portaran a terme moments de treball individuals i grupals que fomentin la participació de les professionals. Així doncs, cada bloc o sessió contindrà exercicis pràctics o experiències dels quals se n’extrauran conclusions i aprenentatges teòrics.

Les sessions se centraran en l’aprenentatge de l’eina PowerBI per a la gestió i anàlisi de dades dels serveis i s’aprofundirà, des de la pràctica, en l’elaboració de quadres d’indicadors / comandament. Es posarà el focus en els usos per als serveis socials fent especial atenció qüestions de seguretat digital com la normativa de protecció de dades.

Llengua: Català

Lliurables:

  • Fitxa de cada sessió, que inclourà:
    • CV del docent
    • Dades de contacte
    • Objectius de cada sessió
    • Metodologia, contingut
    • Bibliografia / webgrafia
  • Presentacions utilitzades pels i les docents
  • Síntesi de les dinàmiques realitzades i de les aportacions recollides
  • Diploma final d’aprofitament (caldrà l’assistència a almenys el 80% de les sessions).

Coordinació

Francesc Oliveras: Informàtic. Professional autònom consultor en TIC en l’àmbit dels Serveis socials, eAdministració i Signatura Electrònica. De 2007 a 2009 va ser Director General de l’empresa pública CatCERT. Des del 2010 és el responsable de l’oficina tècnica del sistema d’informació GESS, que serveix a les professionals de serveis socials bàsics de 5 organismes comarcals gironins per gestionar i fer seguiment de les persones usuàries de serveis socials.  Des de 2023 coordina el projecte DigitaliSSB de la Fundació iSocial.

Descomptes i bonificacions

Les entitats membres d’iSocial compten amb un 25% de descompte.

Aquest curs és bonificable. Si ho desitgeu, la Fundació iSocial pot gestionar la bonificació*. En cas d’estar-hi interessats, comuniqueu-nos-ho a través del correu formacio@isocial.cat.

* Les bonificacions podran tramitar-se, com a màxim, fins una setmana abans de l’inici del curs.

DuradaContingut
13hPowerBI per l’anàlisi de dades dels serveis socials:
– Primeres passes amb el programa PowerBI
– Usos i potencialitats per la gestió i anàlisi de dades
23hBones pràctiques i exemples de quadres d’indicadors/comandament per al sector social
– Aprenentatge mitjançant casos reals i exemples de creació de quadres d’indicadors/comandament amb PowerBI de serveis o organitzacions d’acció social.
33hConstrucció de quadres d’indicadors/comandament amb PowerBI
– Creació guiada, pas a pas des de l’inici, d’un quadre d’indicadors/comandament personalitzat amb dades anonimitzades del propi servei o organització.
Francesc Oliveras

Francesc Oliveras

Llicenciat en informàtica i màster en eBusiness. Ha estat director general de CATCert (Agència Catalana de Certificació) i actualment és consultor TIC en Serveis Socials, Administració electrònica i serveis de seguretat i signatura electrònica. És docent en l’àmbit de sistemes d’informació de Serveis Socials i d’administració electrònica a diverses universitats i institucions. Des del 2023, coordina el projecte DigitaliSSB de la Fundació iSocial.