Able4Work, eina digital de suport a la inserció laboral de joves vulnerables

Publicacions Banc d’innovacions

Able4Work, eina digital de suport a la inserció laboral de joves vulnerables

Probens, SeaTeach, DanmarComputers, Knowl, Multitudei Gävle AB, Werkstatt-Berufskolleg

Able4Work és l’eina digital que facilita el procés d’inserció laboral de persones joves que sovint es troben en situació de vulnerabilitat social. Està pensada per a joves amb entorns desfavorables i té per objectiu oferir-los suport i acompanyament en les complexes etapes de recerca de feina. Així doncs, els ajuda a reconduir el seu present i futur sociolaboral, facilitant la interacció i el contacte amb els treballadors socials.

Es tracta d’una plataforma online i app funcional, disponible i d’ús gratuït tant per als mentors com per als usuaris interessats. Ofereix suport en el procés de recerca de feina o programes educatius, adaptant-se a les necessitats del col·lectiu de joves vulnerables. Així doncs, va principalment dirigida a persones joves d’entre 18 i 35 anys en situació de vulnerabilitat social –nous immigrants, minories ètniques, problemes econòmics, etc.– i, en conseqüència, amb risc d’exclusió social. Alhora, l’app també es dirigeix als mentors i treballadors socials juvenils que implementen els programes d’inserció sociolaboral i educatius de manera digital i parcialment remota, oferint suport, consell i orientació als joves vulnerables.

Able4Work funciona de tal manera que permet als usuaris joves interactuar de manera senzilla amb els treballadors socials i mentors que se’ls assignen –inclou un xat– i als treballadors socials millorar el seguiment i monitoratge de les tasques. Més enllà, l’eina digital permet als joves fer un seguiment constant de les fases i progrés del seu itinerari –amb un calendari que mostra les accions d’orientació i les tasques pendents– i rebre notificacions sobre possibilitats laborals i educatives. Així, augmenta l’autonomia dels participants dels programes i promou el valor de l’autoresponsabilitat entre els joves en procés de recerca de feina.

Finalment, l’app compta amb elements de gamificació que la fan interactiva i atractiva, la qual cosa motiva les persones joves a complir els objectius dels seus itineraris. En conseqüència, l’app Able4Work redueix les elevades taxes d’abandonament dels programes de Garantia Juvenil, millorant-ne l’eficiència i l’èxit.

Banc d’innovacions

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus, servei d’atenció a infants víctimes d’abusos sexuals

Barnahus és una unitat integrada formada per un equip pluridisciplinari especialitzat, que té per objectiu evitar la revictimització d’infants i adolescents víctimes d’abusos sexuals
a4y min

Access4you, certificació d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

Access4You és una Iniciativa innovadora que es basa en la certificació d’accessibilitat de l’entorn construït per a persones amb necessitats especials
pexels andrea piacquadio 3768131 min

Help To Care, suport a les persones que tenen cura d’altres

Help to care és una innovadora aplicació mòbil creada per donar suport a les persones que se’n cuiden d’altres a Kent i Medway (Anglaterra)
acapps web

Audivers 360º, logopèdia amb realitat immersiva per a persones amb sordesa

Audivers 360º és un projecte pioner de logopèdia amb realitat immersiva, destinat a infants i adults amb pèrdua auditiva.