AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

Publicacions Banc d’innovacions

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

IDAPP MIND SL

AutisMIND

Eina que potencia la capacitat de posar-se en el lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Cada cop hi ha més experiències i estudis que avalen que la tecnologia és un recurs especialment útil per recolzar els processos terapèutics i d’aprenentatge dels infants amb TEA. Bé sigui a través de la robòtica o bé a través de programes informàtics especialitzats, les investigacions estan mostrant els beneficis d’aquest abordatge.

AutisMIND és una aplicació mòbil que dona suport a famílies i professionals a l’hora de treballar, en infants amb TEA, el desenvolupament del pensament social i la teoria de la ment, és a dir, la capacitat dels individus de prendre consciència dels sentiments, desitjos i creences dels altres a l’hora d’actuar.

L’aplicació AutisMIND aborda deu aspectes diferents del desenvolupament sociocognitiu amb sis nivells de dificultat i amb un total de més de mil exercicis interactius i lúdics. Algunes de les temàtiques que tracta són la interpretació d’emocions per context, l’anticipació d’accions, les sensacions físiques i la simbolització.

La plataforma planteja l’aprenentatge d’una forma senzilla i dinàmica. D’una banda, utilitza imatges nítides amb traçats simples que eviten la sobreestimulació de l’infant. De l’altra, inclou reforços visuals que faciliten l’interès, l’atenció i la motivació de l’usuari. Les funcions són adaptables a les necessitats de cada persona i les estadístiques permeten avaluar el progrés i les fites assolides.

Banc d’innovacions

dummy-img

BetiON, polsador de teleassistència personalitzada i preventiva

BetiON és un servei que permet a les persones usuàries disposar d’una línia telefònica d’atenció permanent en el domicili les 24 hores del dia i cada dia de l’any. L’objectiu principal és anticipar les necessitats dels usuaris i proporcionar intervencions ràpides i personalitzades, per oferir resposta a problemàtiques socials com la soledat, la seguretat a les llars, el maltractament, el deteriorament cognitiu i la manca de suport sociofamiliar.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat