Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Publicacions Banc d’innovacions

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

UPC

Mapathon UPC

Plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa

Mapathon UPC és una eina adreçada a grups i col·lectius que volen posar en relleu i visibilitzar la incidència de determinades problemàtiques o necessitats socials en ubicacions concretes a través d’un mapa on apareixen geolocalitzats. El procés de recollida de la informació és col·laboratiu. Hi poden participar entitats socials, l’administració pública i la comunitat UPC, entre d’altres. Per realitzar el mapatge cal només que les persones participants estiguin equipades amb mòbils o tauletes amb sistema Android, GPS i accés a Internet.

Les problemàtiques que Mapathon permet abordar són diverses: des de la denúncia a barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat a un espai, fins a punts de risc de violència masclista, zones d’acumulació de residus, etc. També permet un enfocament més positiu, ajudant a identificar llocs de descans o espais segurs.

La durada del procés de recollida de punts sol oscil·lar entre una i dues hores, tot i que excepcionalment pot durar una setmana. Un cop es finalitza el mapa, no es pot actualitzar. Per tant, és una «imatge» d’una realitat en un moment determinat. D’altra banda, la plataforma genera un informe que ordena les dades i facilita prendre decisions.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet
Imatges Posts Web 25 min

BRUS, acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència

BRUS és un programa d’acompanyament a joves que viuen en famílies amb situacions de drogodependència.