Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Publicacions Banc d’innovacions

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

UPC

Mapathon UPC

Plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa

Mapathon UPC és una eina adreçada a grups i col·lectius que volen posar en relleu i visibilitzar la incidència de determinades problemàtiques o necessitats socials en ubicacions concretes a través d’un mapa on apareixen geolocalitzats. El procés de recollida de la informació és col·laboratiu. Hi poden participar entitats socials, l’administració pública i la comunitat UPC, entre d’altres. Per realitzar el mapatge cal només que les persones participants estiguin equipades amb mòbils o tauletes amb sistema Android, GPS i accés a Internet.

Les problemàtiques que Mapathon permet abordar són diverses: des de la denúncia a barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat a un espai, fins a punts de risc de violència masclista, zones d’acumulació de residus, etc. També permet un enfocament més positiu, ajudant a identificar llocs de descans o espais segurs.

La durada del procés de recollida de punts sol oscil·lar entre una i dues hores, tot i que excepcionalment pot durar una setmana. Un cop es finalitza el mapa, no es pot actualitzar. Per tant, és una «imatge» d’una realitat en un moment determinat. D’altra banda, la plataforma genera un informe que ordena les dades i facilita prendre decisions.

Banc d’innovacions

BetiON

Servei de teleassistència predictiva en l’atenció domiciliària

La Fundació Adinberri ha posat en marxa un servei de teleassistència predictiva que permet anticipar i actuar a través d’un pla d’intervenció personalitzada basat en el model 4P: predicció, prevenció, personalització i participació.
From Your Eyes

From your eyes, eines tecnològiques d’IA per a persones amb discapacitat visual

From Your Eyes impulsa solucions basades en Intel·ligència Artificial per millorar el dia a dia de les persones amb discapacitat visual.
Reviu

Reviu, plataforma que fomenta la transparència en l’accés a l’habitatge

Reviu és una plataforma en línia per compartir i buscar ressenyes de pisos, amb l’objectiu principal d’oferir informació transparent i real sobre el mercat immobiliari.
I·ROC

I·ROC, eina que avalua el procés de recuperació dels usuaris de serveis de salut mental

I·ROC és una eina que permet mesurar el procés de recuperació de les persones que utilitzen serveis de salut mental
SmartSocks

SmartSocks, mitjons que detecten el malestar en persones amb demència

SmartSocks són mitjons intel·ligents que permeten detectar situacions de risc en persones amb demència
Manawanui

Manawanui, Self-Directed Support per a persones amb discapacitat

Manawanui és un projecte que té com a objectiu potenciar l’autonomia i llibertat d’escollir de les persones amb discapacitat