Confidant, aplicació per a la cura remota de menors i de persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

Confidant, aplicació per a la cura remota de menors i de persones grans

Confidant

Eina tecnològica que facilita la cura de persones que necessiten atenció o una supervisió regular, sobretot persones grans dependents i menors d’edat. Redueix la preocupació i l’angoixa de no poder localitzar les persones estimades i permet atendre la vulnerabilitat mitjançant tecnologia innovadora. 

L’app Confidant funciona de tal manera que permet accedir a dispositius mòbils –telèfons, rellotges intel·ligents, tauletes, etc.– de les persones a atendre. Possibilita geolocalitzar-los en temps real i contactar-hi fàcilment per assegurar el seu benestar en tot moment. A més, l’app compta amb diverses funcions que poden ser configurades: obtenir un registre d’activitat –de les aplicacions consultades, trucades realitzades i llocs visitats pel dispositiu controlat–, el bloqueig parcial –de certes aplicacions– o total del dispositiu, impedir l’apagada del dispositiu vinculat i rebre notificacions en cas que aquest tingui un nivell baix de bateria, entre d’altres. També disposa d’una funció antirobatori, permetent saber la ubicació en temps real i evitar una apagada forçosa del dispositiu. 

Així doncs, es tracta d’una eina altament personalitzada, adaptable a les necessitats diverses –en funció de l’edat, principalment– dels confidants o persones que reben l’atenció. Confidant pot ser especialment útil per educar els infants a fer un bon ús de la tecnologia i evitar situacions de ciberassetjament. En el cas de les persones grans, l’opció d’un rellotge intel·ligent pot ser pertinent per a persones poc habituades a l’ús de les noves tecnologies. 

Confidant és de descàrrega fàcil i permet una prova gratuïta d’una setmana. Garanteix seguretat, privacitat i transparència. Per evitar el mal ús que se’n podria fer, l’app no es pot instal·lar en ocult: sempre que s’activa, s’envia una notificació al dispositiu supervisat. En aquest sentit, permet l’opció d’activar aquestes funcions tan sols en cas d’emergència, només quan la persona no respon a diverses trucades.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)