Confidant, aplicació per a la cura remota de menors i de persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

Confidant, aplicació per a la cura remota de menors i de persones grans

Confidant

Eina tecnològica que facilita la cura de persones que necessiten atenció o una supervisió regular, sobretot persones grans dependents i menors d’edat. Redueix la preocupació i l’angoixa de no poder localitzar les persones estimades i permet atendre la vulnerabilitat mitjançant tecnologia innovadora. 

L’app Confidant funciona de tal manera que permet accedir a dispositius mòbils –telèfons, rellotges intel·ligents, tauletes, etc.– de les persones a atendre. Possibilita geolocalitzar-los en temps real i contactar-hi fàcilment per assegurar el seu benestar en tot moment. A més, l’app compta amb diverses funcions que poden ser configurades: obtenir un registre d’activitat –de les aplicacions consultades, trucades realitzades i llocs visitats pel dispositiu controlat–, el bloqueig parcial –de certes aplicacions– o total del dispositiu, impedir l’apagada del dispositiu vinculat i rebre notificacions en cas que aquest tingui un nivell baix de bateria, entre d’altres. També disposa d’una funció antirobatori, permetent saber la ubicació en temps real i evitar una apagada forçosa del dispositiu. 

Així doncs, es tracta d’una eina altament personalitzada, adaptable a les necessitats diverses –en funció de l’edat, principalment– dels confidants o persones que reben l’atenció. Confidant pot ser especialment útil per educar els infants a fer un bon ús de la tecnologia i evitar situacions de ciberassetjament. En el cas de les persones grans, l’opció d’un rellotge intel·ligent pot ser pertinent per a persones poc habituades a l’ús de les noves tecnologies. 

Confidant és de descàrrega fàcil i permet una prova gratuïta d’una setmana. Garanteix seguretat, privacitat i transparència. Per evitar el mal ús que se’n podria fer, l’app no es pot instal·lar en ocult: sempre que s’activa, s’envia una notificació al dispositiu supervisat. En aquest sentit, permet l’opció d’activar aquestes funcions tan sols en cas d’emergència, només quan la persona no respon a diverses trucades.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.