Hoplr, xarxa social veïnal per reforçar el suport mutu i la inclusió

Publicacions Banc d’innovacions

Hoplr, xarxa social veïnal per reforçar el suport mutu i la inclusió

Hoplr

Xarxa social dirigida a crear capital social entre els veïns d’un barri. Construeix comunitats locals que vagin de la mà dels canvis socials actuals, per tal de crear ciutats plenament inclusives i participatives.

La iniciativa pretén posar la comunitat al centre de la vida dels barris, ja que considera que el suport mutu és un dels elements clau d’aquests. Funciona de manera gratuïta per tot tipus de dispositius mòbils i l’accés està basat en l’adreça de cada persona. Per connectar els veïns d’una mateixa zona, els barris es troben delimitats geogràficament i només els perfils d’un mateix barri tenen accés als missatges publicats dins d’aquest.

Les persones que utilitzen l’aplicació poden conèixer altra gent que viu al mateix barri, demanar ajuda per dur a terme diferents tasques, o ajudar a altres veïns amb les seves necessitats. A més, és una bona eina per organitzar activitats o esdeveniments com excursions en bicicleta o nits de jocs. Hoplr promou les cures entre les persones que hi participen, ja sigui companyia quan una persona està malalta, fer la compra a persones grans que ho demanin, o trobar una persona que prengui cura de menors durant unes tardes a la setmana.

Quant a les institucions públiques, no poden veure les converses entre els veïns, però tenen la possibilitat de publicar missatges per informar de les novetats, amb les quals els veïns poden interactuar i aportar idees. És a dir, es tracta d’una xarxa que promou la comunicació directa entre les demandes veïnals i les accions que duen a terme les autoritats municipals.

Es tracta d’una xarxa social lliure de la intervenció comercial i publicitària, que treballa respectant la privadesa dels usuaris, per tal de crear un entorn segur de comunicació i participació ciutadana.

Banc d’innovacions

Projecte e-Fabrik - Joves col·laboren amb persones amb discapacitat per crear ajuts funcionals

E-Fabrik, solucions innovadores i solidàries per a persones amb discapacitat

E-Fabrik es una iniciativa innovadora que reuneix joves i persones amb discapacitat en una comunitat creativa amb l’objectiu de concebre i fabricar conjuntament solucions per abordar les dificultats de les persones amb discapacitat
Imatge d'una habitant del projecte Llar Casa Bloc a l'entrada de l'edifici.

Llar Casa Bloc, habitatge social i acompanyament per a l’empoderament de les persones

Llar casa bloc és un projecte en xarxa d’habitatge social impulsat per Hàbitat3, que ofereix acompanyament social i recursos tecnològics per impulsar l’autonomia i l’empoderament dels seus residents.