Banc d’innovacions en acció social

Nelson Mandela, programa per a la reincorporació a la vida en llibertat
Xunta de Galicia

Programa per a la reinserció social de persones ex-recluses, que ofereix itineraris personalitzats i adaptats a les necessitats de cada participant, amb preparació tant tècnica com personal, i accions de formació i acompanyament per a la integració laboral. L’objectiu és que les persones que han sortit de la presó ampliïn les seves competències i millorin les seves habilitats personals i professionals perquè això els ajudi en el seu camí cap a la plena inclusió.

El programa forma part de l’Estratègia d’Inclusió Social de Galícia 2014-2020, dissenyada i finançada per la Xunta de Galícia i el Fons Social Europeu. S’ha desenvolupat fins ara en un únic centre penitenciari, Teixeiro, i se n’han beneficiat més de 1.500 interns.

by whereslugo on Unsplash

Tipus d’activitat:

Nou servei

Localització:

Galicia, Espanya

Col·laboradors / Finançadors:

Fons Social Europeu

Gènesi:

El programa va néixer fa deu anys. El desembre de 2019 ha estat guardonat amb el premi a la millor Pràctica Col·laborativa atorgat per l’European Social Network (ESN).

Nivell d’implantació:

Després d’haver-se dut a terme durant deu anys al centre penitenciari Teixeiro, a finals de 2019 el programa es va estendre a un segon centre penitenciari gallec: A Lama. A més, el programa s’ha complementat amb el suport de 18 equips professionals comarcals.

 

Pin It on Pinterest

Comparteix