TripApp, aplicació per a reduir els riscos del consum de drogues

Publicacions Banc d’innovacions

TripApp, aplicació per a reduir els riscos del consum de drogues

TripApp, aplicació per a reduir els riscos del consum de drogues

Unsplash

Aplicació per a telèfons mòbils que permet reduir alguns dels perills i dels danys més greus vinculats al consum de drogues.

Es basa en oferir informació fiable i objectiva, i en involucrar la comunitat. L’aplicació, d’una banda, recull informació d’una àmplia xarxa europea de laboratoris d’anàlisi de drogues, i alerta en temps real als usuaris sobre la presència en el mercat de partides de droga adulterades, contaminades o perilloses. De l’altra, ofereix als usuaris que utilitzen mètodes colorimètrics senzills per a determinar la puresa de les drogues, que pugin directament a l’aplicació la informació que hagin obtingut. Aquesta segona funcionalitat és particularment útil per a països que no disposen d’una xarxa de laboratoris d’anàlisi pròpia.

L’aplicació també ofereix un mapa per localitzar serveis d’anàlisi de drogues, serveis orientats a la salut sexual, sales de consum de drogues, programes de teràpia de substitució d’opiacis, projectes de salut i festa, i programes d’intercanvi de xeringues i agulles.

Per garantir la total seguretat i privacitat dels usuaris, l’aplicació no emmagatzema cap tipus de dades personals, ni d’ubicació, ni de metadades d’imatges.

L’aplicació s’ha desenvolupat per a Android en 15 llengües diferents. Es preveu que l’aplicació per al sistema operatiu iOS estigui disponible en breu.

TripApp

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Imatges Posts Web 32 min

Digital Streetwork, treballadors socials que atenen joves a través d’Internet

Digital Streetwork és una iniciativa que trasllada el treball de carrer amb joves a Internet