Intel·ligència Artificial per identificar la vulnerabilitat social

Publicacions Banc d’innovacions

Intel·ligència Artificial per identificar la vulnerabilitat social

Ajuntament d’Espoo, Finlàndia

Intel·ligència Artificial per identificar la vulnerabilitat social

Foto: City of Espoo

Anàlisi Big Data mitjançant Intel·ligència Artificial (IA) de múltiples bases de dades poblacionals per identificar quines persones d’un municipi necessiten ajuda social. Es tracta d’un exitós experiment realitzat l’any 2017 per l’Ajuntament d’Espoo (Finlàndia), que ha analitzat de forma encriptada les dades socials, sanitàries i educatives de tota la població del municipi, unes 520.000 persones, entre els anys 2002 i 2016.

Les dades poblacionals han estat analitzades agrupades segons els diversos entorns familiars, en comptes de fer-ho pels mètodes tradicionals d’anàlisi individual. Els resultats han permès identificar, per exemple, 280 factors predictius en l’àmbit de la vulnerabilitat de la infància i demostrar que, tot i que cap d’aquests factors individuals és un factor de risc, la presència conjunta d’alguns d’aquests factors sí que esdevé una situació de risc.

Aquesta experiència pionera de l’Ajuntament d’Espoo ha posat de manifest que l’anàlisi d’un gran volum de dades de diferents orígens mitjançant tècniques d’Intel·ligència Artificial pot jugar un paper molt important per al futur dels Serveis Socials.

Espoo

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)