iSocial presenta 9 tipus de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials

Publicacions Notícies

iSocial presenta 9 tipus de Quadres de Comandament per a les Àrees Bàsiques de Serveis Socials

, ,
Notícia webinar Quadres de Comandament

Els nous Quadres de Comandament permeten resoldre la dispersió de fonts d’informació en una sola aplicació. Dotze Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya ja disposen d’aquesta eina informàtica

Els Equips Bàsics de Serveis Socials dels Ajuntaments i el Consells Comarcals generalment han de treballar amb una gran diversitat d’aplicacions i fonts d’informació. Aquesta dispersió dificulta l’anàlisi de les dades, la presa de decisions, la planificació i l’avaluació.

Per aquest motiu, des de 2023 la Fundació iSocial ha desenvolupat Quadres de Comandament per a una dotzena d’Àrees Bàsiques d’arreu del territori, en el marc del projecte DigitaliSSB. Aquests Quadres de Comandament permeten consolidar tota la informació d’interès en una sola aplicació molt visual i fàcil de gestionar, i ofereixen informació detallada sobre les persones ateses, els serveis que es presten, els costos dels serveis o la càrrega de treball que tenen les diferents professionals de l’EBAS, entre altres funcions.

Els Quadres de Comandament desenvolupats s’han elaborat escoltant les necessitats específiques de cada Àrea Bàsica, i adaptant-los a la seva realitat i a les dades que tenen disponibles. Les primeres dotze Àrees Bàsiques que ja disposen de Quadres de Comandament són els Ajuntaments de Tarragona, de Girona, de Reus, d’Amposta, de Calafell, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, els Consells Comarcals del Vallès Oriental, dels Pallars Sobirà, de l’Alt Penedès i de la Ribera d’Ebre, la Mancomunitat La Plana, i el Consorci d’Acció Social d’Osona.

En un webinar celebrat avui, 29 de novembre, adreçat a les 109 Àrees Bàsiques de Serveis Socials de Catalunya, la Fundació iSocial ha presentat amb detall, a partir d’exemples reals, un total de 9 tipus de Quadres de Comandament relatius a diferents àmbits d’activitat i de gestió de les Àrees Bàsiques:

  1. Quadre de Comandament d’Ajuts d’urgència social
  2. Quadre de Comandament d’Atenció a persones usuàries
  3. Quadre de Comandament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)
  4. Quadre de Comandament de Teleassistència
  5. Quadre de Comandament dels serveis d’Infància
  6. Quadre de Comandament d’atenció a la Dependència
  7. Quadre de Comandament de les valoracions SSM-CAT
  8. Quadre de Comandament de càrregues de treball de les professionals de l’EBAS
  9. Quadre de Comandament de serveis d’habitatge i altres serveis.

Cada Àrea Bàsica pot disposar de diversos tipus de Quadres de Comandament, que s’integren tots en una sola aplicació mitjançant un menú de navegació.

La presentació l’ha realitzat Francesc Oliveras, enginyer informàtic de la Fundació iSocial i expert en sistemes d’informació de Serveis Socials.

Les Àrees Bàsiques interessades a disposar d’aquesta eina que facilita l’anàlisi, la presa de decisions, la planificació i l’avaluació, poden posar-se en contacte amb la Fundació iSocial.

Actualitat

Jornada Anual Rehab-Lab

Primera Jornada Anual de la xarxa Rehab-Lab a Barcelona 

Les candidatures del guardó, que iSocial coorganitza amb GrausTIC, es poden presentar fins el 17 d’octubre
Notícia Fiare. Banca ética

iSocial i Fiare Banca Ètica enforteixen la seva aliança

La Fundació iSocial s’ha incorporat com a sòcia de la cooperativa Fiare Banca Ètica, en el marc d’un acord que també inclou una línia de crèdit per finançar els projectes d’iSocial i el patrocini de diverses publicacions de la nostra fundació.
Professionals de les entitats membres d'iSocial participen al 3r Innotrip a Finlàndia

La Fundació iSocial i les seves entitats membres viatgen a Finlàndia en el 3r Innotrip

La visita a entitats i equipaments de Hèlsinki i Espoo durant l’Innotrip ens va permetre conèixer de més a prop algunes iniciatives pioneres d’un dels països amb un estat del benestar més consolidat.
Cátedra Innovación Social Vincles

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida avalua el projecte Vincles a Erill la Vall

La Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de LLeida inicia l’avaluació del projecte Vincles Alt Pirineu-Aran
La Consellera de Drets Socials parla amb dues persones beneficiàries del projecte Vincles a Sort

La Consellera de Drets Socials visita a Sort el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran

La Consellera visita el projecte Vincles Alt Pirineu-Aran, que ja està implantat en més de vint municipis i compta amb 171 agents comunitaris.