Konekta2, sensorització intel.ligent d’habitatges de persones grans

Publicacions Banc d’innovacions

Konekta2, sensorització intel.ligent d’habitatges de persones grans

Ajuntament de Fuenlabrada

Assistent virtual per a persones grans que és capaç de detectar canvis en els moviments i les rutines als domicilis per tal d’alertar en el cas d’incidència.

El programa està dirigit a persones grans amb deteriorament cognitiu que viuen soles. Es tracta d’un projecte pilot pel qual han estat escollides 30 persones, amb a intenció de ser estès a d’altres usuaris un cop feta la fase pilot.

A través de sensors col·locats a portes, electrodomèstics o passadissos, es poden detectar canvis en aquests. Primerament es realitzar un anàlisis de les rutines de cada persona, per tal de poder detectar anomalies i comprovar l’estat de la persona gran.  D’aquesta manera, si una porta és oberta de matinada, o la porta d’entrada no s’obre en tot el dia (indicant que la persona no ha sortit de casa) pot ser detectat i així avisar a les persones properes (cada vegada que hi ha un canvi s’envia un missatge a la persona propera de contacte). L’eina compta amb un assistent virtual de control per veu, un sensor d’obertura de la porta principal i la nevera, i sensors de moviment que es poden situar a diferents espais de la casa.

L’assistent també avisa en cas d’accident als serveis d’emergència, ja que funciona com a complement al botó d’auxili o tele-alarma que tenen els usuaris a casa. A més, les persones usuàries poden demanar ajuda utilitzant únicament la veu.

El projecte pilot permet anticipar-se a casos de risc, evitant arribar a situacions d’emergència gràcies a una feina preventiva. Es tracta d’una eina que ajuda que les persones grans puguin passar més temps de la seva vida a casa de manera segura.

Banc d’innovacions

Imatges Posts Web 55 min

Mentegram, seguiment terapèutic de pacients en tractament de salut mental

Mentegram és una eina que permet avaluar i monotoritzar el comportament diari de persones en tractament terapèutic
Imatges Posts Web 50 min

Pycipedia, plataforma col·laborativa per a treballadors socials especialitzats en criança amb discapacitat intel·lectual

Pycipedia és una plataforma web per treballadors socials especialitzats en acompanyar pares i mares amb discapacitat intel·lectual
Imatges Posts Web 47 min 1

Mapathon UPC, plataforma web que recull punts geolocalitzats en un mapa

Mapathon UPC és una plataforma web en obert que permet recollir punts geolocalitzats en un mapa de forma col·laborativa
Imatges Posts Web 39 min

AutisMIND, aplicació per estimular la cognició social d’infants amb TEA

AutisMIND és una aplicació mòbil que potencia la capacitat de posar-se en lloc de l’altre en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)